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Gimeno Vázquez, Eva; Torre Carbot, Karina de la; Lamuela Raventós, Rosa Ma.; Castellote Bargalló, Ana Isabel; Fitó Colomer, Montserrat; Torre Fornell, Rafael de la; Covas Planells, María Isabel; López Sabater, María del Carmen (2014-06-17)
Olive oil decreases the risk of CVD. This effect may be due to the fatty acid profile of the oil, but it may also be due to its antioxidant content which differs depending on the type of olive oil. In this study, the ...
Hernández, N.; Codony Salcedo, Rafael; Rafecas Martínez, Magdalena; Boatella Riera, Josep (2012-10-10)
En este trabajo se determinan los contenidos de isómeros trans de la fracción de los ácidos grasos, en muestras de embutidos diversos (total 48 muestras), mediante extracción previa de la fracción grasa y posterior análisis ...
Lluch, M. C.; Pascual, J.; Parcerisa Egea, Javier; Guardiola Ibarz, Francesc; Codony Salcedo, Rafael; Rafecas Martínez, Magdalena; Boatella Riera, Josep (2012-10-10)
Se presentan los resultados obtenidos en la determinación de ácidos grasos trans en una serie de muestras de tejidos subcutáneo y muscular, procedentes de canales de cerdo, mediante cromatografía en fase gaseosa. Ambos ...
Lluch, M. C.; Roca de Vinyals, M.; Parcerisa Egea, Javier; Guardiola Ibarz, Francesc; Codony Salcedo, Rafael; Rafecas Martínez, Magdalena; Boatella Riera, Josep (2012-10-10)
Se presentan los resultados obtenidos para la determinación de ácidos grasos en una serie de muestras de tejidos subcutáneo y muscular, procedentes de canales de vacuno, por aplicación de la cromatografía en fase gaseosa, ...
Ubhayasekera, Sarojini J. K. A; Tres Oliver, Alba; Codony Salcedo, Rafael; Dutta, Paresh C. (2014-06-26)
Chicken is the most widely consumed meat all over the world due to chickens being easy to rear, their fast growth rate and the meat having good nutritional characteristics. The main objective of this paper was to study the ...
Guardiola Ibarz, Francesc; Codony Salcedo, Rafael; Rafecas Martínez, Magdalena; Boatella Riera, Josep (2012-10-10)
Este trabajo constituye una revisión bibliográfica en donde se recogen los mecanismos de formación de los diferentes oxiesteroles, los factores que influyen en la formación de estos compuestos en alimentos y su contenido ...
Chisaguano Tonato, Aida Maribel; Montes Goyanes, Rosa; Pérez Berezo, Teresa; Castellote Bargalló, Ana Isabel; Guerendiain Margni, Marcela Esther; Bustamante Pineda, Mariona; Morales, Eva; García-Esteban, Raquel; Sunyer Deu, Jordi; Franch i Masferrer, Àngels; López Sabater, María del Carmen (2019-01-30)
Background It is unknown if changes in the gene expression of the desaturase and elongase enzymes are associated with abnormal n-6 long chain polyunsaturated fatty acid (LC-PUFA) levels in children with atopic eczema (AE). ...
Remesar Betlloch, Xavier; Antelo, Arantxa; Llivina, Clàudia; Albà, Emma; Berdié Rabanaque, Lourdes; Agnelli, Silvia; Arriarán, Sofía; Fernández López, José Antonio; Alemany, Marià, 1946- (2015-07-22)
Podeu consultar dades primàries associades a l'article a: http://hdl.handle.net/2445/66010
Guardiola Ibarz, Francesc; Codony Salcedo, Rafael; Rafecas Martínez, Magdalena; Boatella Riera, Josep (2012-10-10)
El presente trabajo recoge los principales aspectos relacionados con el análisis de los derivados oxidados del colesterol. Este problema analítico es relativamente reciente y muchas cuestiones relacionadas con el mismo son ...
Abbatecola, Angela M.; Cherubini, Antonio; Guralnik, Jack M.; Andrés Lacueva, Ma. Cristina; Ruggiero, Carmelinda; Maggio, Marcello; Bandinelli, Stefania; Paolisso, Giuseppe; Ferrucci, Luigi (2015-12-22)
Due to supporting evidence that dietary patterns may have a significant role in the maintenance of good physical performance with aging, we tested whether plasma fatty acids, saturated fatty acids (SFA), and polyunsaturated ...
Roll, Aline Piccini; Vilarrasa, E.; Tres Oliver, Alba; Barroeta, A.C. (2021-06-17)
The aim of this study is to assess how the fat molecular structure and its glycerol-to-fatty acid ratio (G : FA) affect the fatty acid (FA) apparent absorption of palm oils in broiler chickens. The experimental diets were ...