Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/335

Selecció i implementació d'un motor de cerca a la Biblioteca Virtual de la UOC
Serrano-Muñoz, Jordi; Pérez Alarcón, Adoració
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
A partir de diferents enquestes de satisfacció institucional i de l'anàlisi de l'arxiu 'log' del servidor de la biblioteca respecte a l'ús i al comportament dels usuaris, es va detectar que cada cop era més complex accedir als continguts i serveis de manera proporcional al creixement d'aquests darrers i de l'augment del nombre d'usuaris. El creixement dels recursos i de les diferents aplicacions desenvolupats a la Biblioteca Virtual de la UOC (BUOC) va fer necessari la selecció i la implementació d'un motor de cerca que facilités de manera global l'accés als recursos d'informació i als serveis oferts a la comunitat virtual de la UOC d'acord amb la tipologia d'usuari, l'idioma i el seu entorn d'aprenentatge. En aquest article s'exposa el procés d'anàlisi de diferents productes i la implementació de Verity a la BUOC amb els desenvolupaments realitzats en les diferents aplicacions perquè el motor de cerca pugui fer la seva funció.
A partir de diferentes encuestas de satisfacción institucional y del análisis del archivo 'log' del servidor biblioteca sobre el uso y comportamiento de los usuarios, se pudo detectar que cada vez era más difícil acceder a los contenidos y servicios de forma proporcional al crecimiento de estos últimos y del número de usuarios. El aumento de recursos y de las diferentes aplicaciones desarrollados por la Biblioteca Virtual de la UOC (BUOC), hizo necesaria la selección e implementación de un motor de búsqueda que facilitara el acceso a los servicios y recursos de información ofrecidos por la BUOC a la comunidad virtual de la UOC según la tipología de usuario, idioma y entorno de aprendizaje. En este artículo, se expone el proceso de análisis de diferentes productos y la implementación de Verity en la BUOC así como los desarrollos realizados en los diferentes aplicativos para que el motor de búsqueda realice su función.
From different surveys on institutional satisfaction and analysis of the library server's 'log' file on use and user behaviour, it was revealed that users found it increasingly complex to access content and services, in proportion to the growth of both resources and number of users. The increase in resources and in applications developed by the Virtual Library of the Open University of Catalonia (UOC) made it necessary to select and implement a search engine to facilitate access to information resources and services offered to the virtual community, according to type of users, languages and their learning context. This article describes the process of analysing different products and the subsequent implementation of Verity at the UOC's library, and of adaptations made to different applications to allow the engine to perform its functions.
25-11-2010
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Digital libraries
Web search engines
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Biblioteques digitals
Cercadors d'Internet
Universitat Oberta de Catalunya. Biblioteca
Bibliotecas digitales
Buscadores de Internet
Copyright © Biblioteca Virtual de la UOC, 2004
article
Universitat de Barcelona. Facultat de Biblioteconomia i Documentació
         

Mostrar el registro completo del ítem