Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/8948

Los repositorios electrónicos cooperativos de la Biblioteca Digital de Cataluña
Els dipòsits electrònics cooperatius de la Biblioteca Digital de Catalunya
Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Reoyo Tudó, Sandra; Cambras, Joan; Vega, Ricard de la
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya; Martínez Delgado, Noelia
Entre 1998 y 1999, el Consorcio de Bibliotecas Universitarias de Cataluña (CBUC) creó una nueva línea de trabajo: la Biblioteca Digital de Cataluña. Ésta nació con la finalidad de contratar información electrónica interdisciplinar para la comunidad universitaria e investigadora de las bibliotecas miembro del Consorcio. Casi al mismo tiempo, esta línea de trabajo se amplió con la vertiente de la información propia generada por esta comunidad y se empezó a trabajar con la definición e implementación de repositorios electrónicos cooperativos. Estos últimos serán el objeto de este estudio. Se analiza su evolución, su estado actual, la estrategia para conseguir la inclusión de documentos (políticas institucionales, comités científicos, etc.), su contenedor (programas, tecnología usada, protocolos, etc.) y su contenido (estándares utilizados, derechos de autor, preservación, etc.). Por último se reflexiona sobre las ventajas, extraídas de la propia experiencia, de estos repositorios electrónicos cooperativos.
Entre 1998 i 1999, el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) va crear una nova línia de treball: la Biblioteca Digital de Catalunya. Aquesta va néixer amb la finalitat de contractar informació electrònica interdisciplinar per a la comunitat universitària i investigadora dels membres del Consorci. Gairebé al mateix temps, aquesta línia de treball es va ampliar amb la vessant de la informació pròpia generada per aquesta comunitat i es va començar a treballar amb la definició i implementació dels dipòsits electrònics cooperatius. Aquests últims seran l'objecte d'estudi. S'analitza la seva evolució, el seu estat actual, l'estratègia per aconseguir la inclusió de documents (polítiques institucionals, comitès científics, etc.), el seu continent (programes, tecnologia usada, protocols, etc.) i el seu contingut (estàndards utilitzats, drets d'autor, preservació, etc.). Per últim es reflexiona sobre les avantatges, extretes de la pròpia experiència, d'aquests dipòsits electrònics cooperatius.
Podeu consultar aquest article també en català a: http://hdl.handle.net/2072/8949.
17-06-2008
02 - Biblioteconomia. Documentació
Biblioteques digitals
Dipòsits electrònics
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
13 p.
Artículo
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
0802BiD_Spa.pdf 81.23 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Reoyo Tudó, Sandra; Cambras, Joan; Vega, Ricard de la
Reoyo Tudó, Sandra; Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Cambras, Joan; Comellas, Núria; Ros Gorné, Ramon; Tort, Marta; Vega, Ricard de la
Vega, Ricard de la; Boix Ricart, Marc; Cambras, Joan; Comellas, Núria; Novo, Mª Teresa; Prats, Jordi; Reoyo Tudó, Sandra; Ros Gorné, Ramon; Torres, Natalia