Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/3717

Ús i usuaris de revistes electròniques a les universitats catalanes: resultats d’una enquesta
Borrego, Àngel (Borrego Huerta); Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Barrios, Maite; Comellas, Núria
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya
Es presenten els resultats d’una enquesta sobre l’ús de revistes electròniques realitzada al professorat de les universitats que formen el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC). Els resultats mostren un elevat grau de coneixement de la col·lecció de revistes electròniques entre el personal docent i investigador i una creixent preferència pel format electrònic en detriment de l’imprès. L’alt grau de coneixement i d’ús dels títols electrònics, i la preferència per aquest suport, comporten una elevada valoració de la col·lecció de revistes electròniques. Al mateix temps, la major part dels usuaris preveu un increment de l’ús dels títols electrònics durant els propers anys. Els resultats també confirmen la importància de la disciplina i de l’edat com a factors explicatius de l’ús de les revistes electròniques.
Se presentan los resultados de una encuesta sobre el uso de revistas electrónicas realizada al profesorado de las universidades que forman el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC). Los resultados muestran un elevado grado de conocimiento de la colección de revistas electrónicas entre el personal docente e investigador y una creciente preferencia por el formato electrónico en detrimento del impreso. El alto grado de conocimiento y uso de los títulos electrónicos, y la preferencia por este soporte, comportan una elevada valoración de la colección de revistas electrónicas. Al mismo tiempo, la mayor parte de los usuarios prevén un incremento en el uso de los títulos electrónicos durante los próximos años. Los resultados también confirman la importancia de la disciplina y de la edad como factores explicativos del uso de las revistas electrónicas.
We present the results of a survey on the use of electronic journals by the academic staff of the universities belonging to the Consortium of Academic Libraries of Catalonia (CBUC). The results show that a high proportion of teaching and research staff are aware of the collection of electronic journals and that there is an increasing preference for the electronic to the detriment of the printed format. The collection of electronic journals is highly valued and most users expect to increase their use of them during the next few years. The results also confirm the importance of discipline and age as explanatory factors of the use of electronic journals.
Aquest és el preprint d'un article publicat per Elsevier a "The Journal of Academic Librarianship", Vol. 33, Issue 1, January 2007, p. 67-75. Podeu consultar el preprint també en castellà a: http://hdl.handle.net/2072/3716; i en anglès a: http://hdl.handle.net/2072/3692.
09-03-2007
0 - Generalitats
Bibliometria -- Revistes electròniques
Consorcis de biblioteques
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
29 p.
Artículo
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
0609Article_JAL_RECERCAT_Cat.pdf 160.6 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Borrego, Àngel (Borrego Huerta); Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Barrios, Maite; Comellas, Núria
Borrego, Àngel (Borrego Huerta); Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Barrios, Maite; Comellas, Núria
Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Barrios, Maite; Garcia, Francesc; Borrego, Àngel (Borrego Huerta)
Anglada i de Ferrer, Lluís M.; Borrego, Àngel (Borrego Huerta); Comellas, Núria