dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia |
dc.contributor |
Almajano Pablos, María Pilar |
dc.contributor.author |
Munné Parera, Joan |
dc.date |
2006-06 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/3971 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Tecnologia dels aliments |
dc.title |
Estudi de la capacitat antioxidant de la ceba, calçots, vins i cava, aliments típics de la dieta mediterrània |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
Els darrers anys ha crescut l’interès per l’estudi de la dieta mediterràniadegut a les propietats beneficioses per la salut dels aliments bàsics quepoden aportar els aliments bàsics d’aquesta dieta, principalment elsvegetals i les fruites.Els polifenols, són un dels components principals dels vegetals i fruitesque poden contribuir a la millora de la salut degut al seu potencialantioxidant, afavorint una millora en la qualitat de vida.En aquest estudi es pretén quantificar la quantitat de polifenols i lacapacitat antioxidant de dos tipus d’aliments bàsics de la dietamediterrània, la ceba i el calçot com a model d’aliment vegetal sòlid (fentl’extracció de polifenols amb diferents dissolvents), i els vins i cava com aproducte líquid derivat de la fruita. Per realitzar aquestes mesuress’utilitzen dos mètodes diferents de mesura de polifenols totals (Folin –Ciocalteau i IPT) i de capacitat antioxidant (TEAC i FRAP) amb una bonacorrelació entre ells.Addicionalment es realitza un estudi que consisteix en avaluar l’oxidaciód’un sistema model (emulsió oli – aigua) on s’hi ha afegit les mostres deceba, calçot, vins i cava a diferents concentracions com a antioxidants.Per estudiar la dinàmica de l’oxidació del sistema model amb aquestsantioxidants naturals s’ha avaluat l’evolució del Valor de Peròxids. |