dc.contributor.author |
Verdún i Castelló, Ester |
dc.contributor.author |
Universitat Autònoma de Barcelona. Laboratori d'Arqueologia |
dc.date |
2014 |
dc.identifier |
https://ddd.uab.cat/record/127921 |
dc.identifier |
urn:oai:ddd.uab.cat:127921 |
dc.format |
application/pdf |
dc.format |
application/pdf |
dc.language |
cat |
dc.language |
spa |
dc.publisher |
|
dc.relation |
UAB divulga ; Desembre 2014 |
dc.rights |
open access |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. |
dc.rights |
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ |
dc.title |
Gestió sostenible dels recursos alimentaris a les societats caçadores-recol·lectores |
dc.type |
Article |
dc.description.abstract |
La societat yamana, una de les últimes societats caçadores-recol·lectores de Tierra del Fuego (Argentina), va viure a la zona del canal Beagle i illes properes fins als segles XVIII-XIX. La seva principal font d'alimentació eren els recursos marins, entre els que destaquen els mol·luscs. L'estudi de les espècies i les mides de les petxines presents als jaciments arqueològics indica que la societat yamana duia a terme una explotació sostenible dels recursos, atès que no consumia mol·luscs de mida petita, evitant-ne la sobreexplotació i desaparició. |
dc.description.abstract |
La sociedad yamana, una de las últimas sociedades cazadoras- recolectoras de Tierra del Fuego (Argentina), vivió en la zona del canal Beagle e islas cercanas hasta los siglos XVIII-XIX. Su principal fuente de alimentación eran los recursos marinos, entre los que destacan los moluscos. El estudio de las especies y los tamaños de las conchas presentes en los yacimientos arqueológicos indica que la sociedad yamana llevaba a cabo una explotación sostenible de los recursos, ya que no consumía moluscos de pequeño tamaño, evitando así su sobreexplotación y desaparición. |