Title:
|
Gestió sostenible dels recursos alimentaris a les societats caçadores-recol·lectores
|
Author:
|
Verdún i Castelló, Ester; Universitat Autònoma de Barcelona. Laboratori d'Arqueologia
|
Abstract:
|
La societat yamana, una de les últimes societats caçadores-recol·lectores de Tierra del Fuego (Argentina), va viure a la zona del canal Beagle i illes properes fins als segles XVIII-XIX. La seva principal font d'alimentació eren els recursos marins, entre els que destaquen els mol·luscs. L'estudi de les espècies i les mides de les petxines presents als jaciments arqueològics indica que la societat yamana duia a terme una explotació sostenible dels recursos, atès que no consumia mol·luscs de mida petita, evitant-ne la sobreexplotació i desaparició. |
Abstract:
|
La sociedad yamana, una de las últimas sociedades cazadoras- recolectoras de Tierra del Fuego (Argentina), vivió en la zona del canal Beagle e islas cercanas hasta los siglos XVIII-XIX. Su principal fuente de alimentación eran los recursos marinos, entre los que destacan los moluscos. El estudio de las especies y los tamaños de las conchas presentes en los yacimientos arqueológicos indica que la sociedad yamana llevaba a cabo una explotación sostenible de los recursos, ya que no consumía moluscos de pequeño tamaño, evitando así su sobreexplotación y desaparición. |
Rights:
|
open access
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original.
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ |
Document type:
|
Article |
Published by:
|
|
Share:
|
|
Uri:
|
https://ddd.uab.cat/record/127921
|