Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2445/96978

Edició de llibres infantils i juvenils a Catalunya (2012-2013): la poesia
Prats Ripoll, Margarida
Universitat de Barcelona
Visió panoràmica de l'edició de llibres infantils i juvenils de poesia en llengua catalana durant el bienni 2012-2013 mostra una disminució en el nombre de publicacions del gènere, respecte del nombre d'obres publicades el bienni anterior. En l'àmbit dels creadors, no s'han incorporat noves veus, s'han mantingut moltes de les més reeixides del bienni anterior i s'hi ha reincorporat un dels autors que ha excel lit més en l'escriptura de poesia per a infants en la nostra llengua: Miquel Desclot. En l'àmbit editorial, s'ha tancat la col lecció "Ballmanetes" i no n'ha aparegut cap de nova; en canvi, s'ha seguit apostant per la publicació de versions d'altres llengües i per les versions de peces del patrimoni rimat. En l'àmbit de difusió i valoració del gènere, s'han inclòs algunes obres de poesia, tant de l'any 2012 com del 2013, entre les millors de la tria de la revista Faristol i s'han organitzat diverses exposicions, la majoria lligades a efemèrides de poetes. La valoració global no és tan esperançadora com la de la crònica del bienni anterior, ja que en alguns àmbits hem de parlar de decreixement i en cap no poden parlar d'expansió. Tanmateix, si tenim en compte l'afectació de la crisi en les activitats culturals, hem de valorar de manera positiva el manteniment de publicacions i activitats a l'entorn del gènere.
Edició
Llibres i lectura per a infants i joves
Poesia infantil i juvenil
Editing
Books and reading for children and young adults
Children's and young adult poetry
cc-by-nc-nd (c) Prats Ripoll, Margarida, 2014
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es
Artículo
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura. Universitat de Barcelona
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Arbonés, Carme; Prats Ripoll, Margarida; Sanahuja, Eduard, 1953-; Cleger, Osvaldo, 1974- (ed.); Amo, José Manuel de (ed.)