Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179122

Avaluació Ambiental/ L'évaluation environnementale
Antón Vallejo, Ma. Asunción; Seda Tatjé, Marta; Muñoz Odina, Pere; Dorais, Martine
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
L'objectiu d’aquesta fitxa tècnica és la difusió de la metodologia Anàlisi de Cicle de Vida, ACV, com a mètode per avaluar ambientalment l’agricultura ecològica, detectar els punts febles i aportar alternatives. Els estudis d’ACV utilitzen la metodologia proposada per les normatives ISO (ISO-14040, 2006; ISO-14044, 2006). Els estudis previs que l’han aplicat avalen la metodologia, mostrant que l’eina ACV reuneix les característiques d’objectivitat i transparència per a l’estudi de l’impacte ambiental de la producció agrària ecològica. Existeixen, però, aspectes metodològics poc desenvolupats que requeriran de futura recerca i que resumim en aquesta fitxa. Aspectes principalment relacionats amb la necessitat de bases de dades locals per una correcta realització dels inventaris i consens en les metodologies per anàlisis d’impactes relacionats principalment amb l’ús del sòl, biodiversitat i toxicitat.
Le but de cette fiche technique consiste dans un premier temps en la diffusion de la méthodologie utilisée pour l’Analyse de Cycle de Vie (ACV) comme outil d'évaluation de l’impact environnemental de l'agriculture respectueuse de l'environnement dont l’agriculture biologique, puis dans un second temps dans la détection des points faibles et finalement la proposition d’alternatives durables. Les études ACV utilisent la méthodologie proposée par les normes ISO (ISO 14040, 2006, ISO 14044, 2006). Des travaux antérieurs ont démontré que la méthodologie de l’ACV possède les caractéristiques d'objectivité et de transparence essentielles à l’étude de l'impact environnemental des systèmes de production biologique. Ce document résume également les aspects qui nécessitent des recherches futures. Principalement les aspects liés à la nécessité de bases de données locales pour une réalisation adéquate de l'inventaire, c'est-à-dire de tous les flux impliqués dans le système à l’étude, ainsi que le consensus sur les méthodologies d'analyse des impacts liés principalement à l'utilisation du territoire, la biodiversité et la toxicité.
07-2011
63 - Agricultura. Silvicultura. Zootècnia. Caça. Pesca
Avaluació ambiental
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
8 p.
Artículo
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
Fichetechnique 54_FR_ AntónA_2011.pdf 895.4 KB PDF document en francès
Fitxatècnica54_CAT_AntónA_2011.pdf 563.5 KB PDF document en català

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Antón Vallejo, Ma. Asunción; Dorais, Martine
Fantke, P.; Juraske, Ronnie; Antón Vallejo, Ma. Asunción; Charles, R.; Jolliet, Olivier
Montero Camacho, Juan Ignacio; Antón Vallejo, Ma. Asunción; Muñoz Odina, Pere
Antón Vallejo, Ma. Asunción; Montero Camacho, Juan Ignacio; Muñoz Odina, Pere