dc.contributor |
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya |
dc.contributor |
Hospital Germans Trias i Pujol |
dc.contributor |
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut |
dc.contributor.author |
Bibi, Saba Mohamed |
dc.contributor.author |
Vaqué Crusellas, Cristina |
dc.contributor.author |
Alonso Pedrol, Núria |
dc.contributor.author |
Cachero Triadú, Montserrat |
dc.date |
2023 |
dc.identifier |
978-84-124050-8-8 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10854/7475 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10854/7475 |
dc.description |
En una alimentació saludable s'ha d'assegurar:
La varietat: presència de tots els aliments.
L’equilibri: presència dels diferents nutrients segons les proporcions
recomanades:
50-55% de l’energia diària en forma d’hidrats de carboni
30-35% en forma de lípids o greixos
15-20% en forma de proteïnes
La suficiència: aportació d’energia i nutrients segons l’edat, el sexe,
l’activitat física i la situació fisiològica.
L’adaptació: a les condicions geogràfiques, culturals, religioses...
La seguretat: absència de tòxics i contaminants perillosos per a la salut.
La sostenibilitat: respecte pel medi ambient. |
dc.format |
application/pdf |
dc.language |
cat |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons |
dc.rights |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Alimentació saludable |
dc.subject |
Pakistanesos |
dc.title |
Guia d'alimentació cardiosaludable per a la població pakistanesa |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/book |
dc.type |
info:eu-repo/publishedVersion |