2a edició
Als marges dels carrers i a les zones verdes de les nostres ciutats hi creixen plantes silvestres a les quals històricament s’ha donat un ús alimentari, medicinal o d'algun altre tipus. Aquestes plantes estan caient en l’oblit i, sobretot, en desús, però tenen un valor nutritiu, gastronòmic, medicinal, artesanal i cultural, que volem contribuir a revalorari divulgar. Aquests motius ens han portat a elaborari presentar-vos la "Guia de plantes d’ús alimentari alrecinte de Torribera: coneixements i usos culinaris” , en la qualtrobareu 54 plantes identificades i localitzades al Recinte de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, juntament amb una succinta informació sobre les parts consumibles de la planta, l’època de consum, possibles usos culinaris i idees per a la preparació de receptes. Les il·lustracions permeten de fer-se una idea de les característiques botàniques de cada planta. La prospecció, la catalogació i les fotografies han estat realitzades per un equip multidisciplinari de persones que formen part de l’Associació Observatori de l’Alimentació, el Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació (Universitat de Barcelona), l’Institut d’Estudis Catalans, el Col·lectiu Eixarcolanti l’Associació Cuchara.
Catalan
Plantes silvestres comestibles; Plantes comestibles; Recinte de Torribera (Santa Coloma de Gramenet, Catalunya); Edible wild plants; Edible plants; Recinte de Torribera (Santa Coloma de Gramenet, Catalonia)
Onlean Editorial
cc-by-nc-nd (c) Onlean Editorial, 2025
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/