The role of reference grammars in school : an interview with Anna Camps, researcher on the teaching of grammar and writing, and Maria Josep Cuenca, linguist
Troncoso, Marcos Antonio; Camps, Anna; Cuenca, Maria Josep
Anna Camps is a retired Professor from the Univer-sitat Autònoma de Barcelona. She has been the founder and coordinator of the GREAL research group (Grup de Recerca sobre Ensenyament i Aprenentatge de Llengües, the Research Group on Language Teaching and Learning). She has led inno-vative research projects in Spain on the teaching of written composition, the metalinguistic activity of students and the teaching of grammar. Maria Josep Cuenca holds a PhD in Catalan Philol-ogy and is a Professor at the University of Valencia. Her field of study is syntax, discourse analysis, and linguistics applied to language teaching and transla-tion. She has published works on connectors, inter-jections, discourse markers, and demonstratives, as well as more general topics on Catalan syntax, text grammar or grammaticalization.
Anna Camps és catedràtica jubilada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat fundadora i coordinadora del grup de recerca GREAL (Grup de Recerca sobre Ensenyament i Aprenentatge de Llengües). Ha liderat projectes de recerca innovadors a Espanya sobre l'ensenyament de la composició escrita, l'activitat metalingüística dels alumnes i l'ensenyament de la gramàtica. Maria Josep Cuenca és doctora en filologia catalana i catedràtica a la Universitat de València. El seu camp d'estudi és la sintaxi, l'anàlisi del discurs i la lingüística aplicada a l'ensenyament de llengües i la traducció. Ha publicat treballs sobre connectors, interjeccions, marcadors del discurs i demostratius, a més de temes més generals com la sintaxi catalana, la gramàtica del text o la gramaticalització.
Anna Camps es catedrática jubilada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha sido fundadora y coordinadora del grupo de investigación GREAL (Grup de Recerca sobre Ensenyament i Aprenentatge de Llengües, el Grupo de Investigación en Enseñanza y Aprendizaje de Lenguas). Ha liderado proyectos de investigación innovadores en España sobre la ense-ñanza de la composición escrita, la actividad meta-lingüística de los alumnos y la enseñanza de la gra-mática. Maria Josep Cuenca es doctora en filología catalana y catedrática en la Universitat de València. Su campo de estudio es la sintaxis, el análisis del discurso y la lingüística aplicada a la enseñanza de lenguas y la traducción. Ha publicado trabajos sobre conectores, interjecciones, marcadores del discurso y demostra-tivos, además de temas más generales como la sinta-xis catalana, la gramática del texto o la gramaticali-zación.
Anna Camps est professeure retraitée à l'Université Autonome de Barcelone. Elle a été la fondatrice et la coordinatrice du groupe de recherche GREAL (Grup de Recerca sobre Ensenyament i Aprenentatge de Llengües, Groupe de recherche sur l'enseignement et l'apprentissage des langues). Elle a dirigé des projets de recherche innovants en Espagne sur l'enseignement de la composition écrite, l'activité métalinguistique des étudiants et l'enseignement de la grammaire. Maria Josep Cuenca est docteure en philologie catalane et professeure à l'Université de Valence. Son domaine d'étude est la syntaxe, l'analyse du discours et la linguistique appliquée à l'enseignement des langues et à la traduction. Elle a publié des ouvrages sur les connecteurs, les interjections, les marqueurs de discours et les démonstratifs, ainsi que sur des sujets plus généraux tels que la syntaxe catalane, la grammaire du texte ou la grammaticalisation.
-Congram19
-Grammar
-Grammar teaching and learning
-L1 teaching and learning
-Linguistics
-Ensenyament i aprenentatge de la gramàtica
-Ensenyament i aprenentatge de la L1
-Gramàtica
-Lingüística
-Enseñanza y aprendizaje de la gramática
-Enseñanza y aprendizaje de la L1
-Gramática
-Enseignement et apprentissage de la grammaire
-Enseignement et apprentissage en l1
-Grammaire
-Linguistique
open access
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original.
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Altres
         
https://ddd.uab.cat/record/225779

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Bach, Carme, 1971-; Cuenca, Maria Josep
Pérez Saldanya, Manuel; Cuenca, Maria Josep
Casas i Vilalta, Montserrat; Creus Solà, Teresa; Valls, Carme; Bosch Mestres, Dolors; Bonil, Josep; Camps, Anna; Font, Raquel; López del Castillo, Lluís; Prat Grau, Maria; Ribas Seix, Teresa; Sanmartí, Neus; Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior
 

Coordination

 

Supporters