dc.contributor |
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries |
dc.contributor |
Catalonia Qualitat |
dc.contributor.author |
Iglesias i Castellarnau, Ignasi |
dc.contributor.author |
Dalmau i Barbarroja, Ricard |
dc.contributor.author |
Montserrat Sangrà, Ramon |
dc.date.accessioned |
2007-11-02T11:19:44Z |
dc.date.available |
2007-11-02T11:19:44Z |
dc.date.created |
2001-09 |
dc.date.issued |
2007-11-02T11:19:44Z |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2072/4591 |
dc.format.extent |
11 p. |
dc.format.extent |
744774 bytes |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
dc.language.iso |
cat |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/) |
dc.subject.other |
Perera -- Conreu -- Investigació |
dc.title |
Millora de la rendibilitat del perer (cv. Conference) mitjançant la intensificació del conreu |
dc.title.alternative |
Resultats 2on verd, any 2.000 |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/report |
dc.description.abstract |
Tot i que el sistemes de plantació d’alta densitat en pomera i perera s’han
desenvolupat considerablement en altres països, en l’àmbit de Catalunya i més
concretament a la zona fruitera de Lleida, no es disposa de cap referència del seu
comportament, cosa què no coincideix amb l’interès creixent del sector productor pel
conreu de la perera i per la millora de la seva rendibilitat.
Amb aquesta experiència es pretén cobrir el buit d’informació que hi ha referent a la
tecnologia de producció de la perera i específicament pel que fa referència a la
utilització de plantacions intensives o d’alta densitat de plantació amb portaempelts
nanisants.
L’objectiu de l’assaig és avaluar diferents sistemes de plantació que permetin
incrementar la rendibilitat del conreu de la perera, millorant el balanç econòmic
ingressos/despeses, mitjançant la intensificació del conreu que ha de permetre una
major rapidesa d’entrada en producció i una disminució del costos de producció,
però no d’implantació. Per això, s’avaluaran 5 densitats de plantació, una de les
quals és el Fus que s’ha elegit com a testimoni de referència, ja que és utilitzat
habitualment a la zona.
Es descriu a continuació la metodologia utilitzada i s’exposen els resultats obtinguts
l’any 2000, que correspon al segon verd i que fan referència principalment als
costos de plantació, costos de ma d’obra, produccions i paràmetres de qualitat dels
fruits. |