Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97526

Pla de millora de la docència del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial
Boncompte i Pons, Mercè
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Universitat de Barcelona
La finalitat del projecte (bianual 2007-09) era aconseguir una millora de la docència que imparteix el Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial. La nostra tasca principal ha consistit en obtenir uns indicadors que ens permetessin conèixer millor el nostre alumnat, per tal de tenir la màxima informació a l'hora de plantejar la revisió global que representa la implantació dels nous graus d’acord amb les directrius del procés de Convergència Europea. En aquest projecte han participat tots els coordinadors de les assignatures obligatòries del Departament i els tres Grups d’Innovació Docent formats per membres del Departament. S’han analitzat les dades de les assignatures des del curs 2000-01 fins 2006-07 per tal de tenir informació sobre l’eficàcia de cursar les assignatures d’Introducció a les Matemàtiques i la seva incidència en els aprovats a Matemàtiques I i II . També s’han estudiat dades sobre el col·lectiu de repetidors. Com a resultat d’aquest estudi i de les enquestes que s’han fet, s’han redactat dos articles: “Propuesta de mejora de la actuación docente a partir de las características del alumnado de primer curso de Matemáticas en la Facultad de Economía y Empresa de la Universidad de Barcelona” y “Estudio del perfil del alumnado de primer curso en la Facultad de Economía y Empresa de la Universidad de Barcelona” que s’han presentat a dos congressos d’Innovació Docent (Burgos, setembre-2009 i Vigo, juliol-2009).
The project (2007- 2009) aims at improving the teaching imparted by the Department of Economic, Financial and Actuarial Mathematics (Universitat de Barcelona). We have mainly worked to obtain some indicators to know better our students in order to implement with the widest information the new degrees according to the European Space for Higher Education (EEES in Spanish acronym). All the coordinators of main subjects joined the project, and so did the three Groups for Teaching Innovation created by members of the Department. In the present project we have analyzed sets of results concerning the subjects since 2000-01 until 2006-07 to get information about the improvements in Mathematics I and II related to the subject of Introductory Mathematics. We have also examined data involving resitting students. As an outcome of this task and the polls applied to it, we have drawn up two papers: “Propuesta de mejora de la actuación docente a partir de las características del alumnado de primer curso de Matemáticas en la Facultad de Economía y Empresa de la Universidad de Barcelona” and “Estudio del perfil del alumnado de primer curso en la Facultad de Economía y Empresa de la Universidad de Barcelona” which were presented in two conventions on Teaching Innovation (Burgos, September 2009, and Vigo, July 2009)
14-02-2011
37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure
Matemàtica -- Ensenyament universitari
Matemàtica -- Ensenyament universitari -- Metodologia
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
15 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2007MQD00144
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
2007MQD00144_Annexos1.pdf 71.06 KB PDF
2007MQD00144_Annexos2.pdf 1.453 MB PDF
2007MQD00144_Annexos3.pdf 1.897 MB PDF
2007MQD00144.pdf 175.6 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem