Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97313

Utilització de plantes d'Arabidopsis thaliana mutants de CK2 per a l'establiment de línies cel·lulars i per a l'estudi de la implicació de la CK2 en l'estructuració de la cromatina
Armengot Martínez, Laia
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Martínez, M. Carmen (María Carmen)
La proteïna CK2 és una Ser/Thr fosfotransferasa evolutivament conservada. Està formada per dues subunitats diferents, α (catalítica) i β (reguladora), que s’associen en un complex heterotetramèric (α2β2). L’activitat d’aquest enzim està regulada per varis mecanismes que la modulen diferencialment en funció del substrat, entre ells, la localització subcel·lular de les diferents subunitats. A partir de plantes transgèniques que contenen les subunitats de CK2 fusionades a una proteïna fluorescent (GFP o YFP) hem establert línies cel·lulars que permetran analitzar, en treballs futurs, els canvis de localització subcel·lular de les subunitats de CK2 provocats per diferents estímuls. La CK2 intervé en un gran nombre de processos cel·lulars, entre d’altres, metabolisme, transport a nucli, control del cicle cel·lular i reparació del DNA. Amb la finalitat d’estudiar el paper de la CK2 en el desenvolupament de les plantes, membres del grup van generar un mutant dominant negatiu per transformació estable de plantes d’Arabidopsis thaliana. Estudis previs mostraven que la pèrdua d’activitat CK2 en aquestes plantes provocava una alteració de l’activitat mitòtica i un bloqueig del cicle cel·lular. Els resultats obtinguts en aquest treball indiquen que aquests fenotips podrien ser conseqüència de la implicació de la CK2 en processos d’estructuració de la cromatina.
Protein kinase CK2 is an evolutionay conserved Ser/Thr phosphotransferase composed of two distinct subunits, α(catalytic) and β (regulatory), that combine to form a tetrameric complex (α2β2). CK2 activity is modulated by several mechanisms that diferentially regulate it depending on the substrate. One of this mechanisms is the subcellular localization of the subunits. Using transgenic Arabidopsis plants that contain the CK2 subunits fused to a fluorescent protein (GFP or YFP) we have stablished cell cultures that will be used in futur research to analise the changes in the subcellular position of the diferent subunits after exposure to different treatments. CK2 is involved in a wide range of cellular processes like, for example, metabolism, nuclear transport, cell cycle control and DNA repair. In order to study the function of CK2 on plant development, members of the group previosly generated a dominant-negative mutant by stable transformation of Arabidopsis thaliana plants. Loss of CK2 activity provokes an alteration of mitotic activity and cell cycle progression. Our results show that this phenotype can be consequence of the implication of CK2 in chromatin structure.
17-01-2011
577 - Bioquímica. Biologia molecular. Biofísica
Proteïnes quinases
Cromatina -- Estructura
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
37 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2009FIA00305
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
2009FIA00305_Armengot Martinez.pdf 3.227 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem