To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1102

Assessorament curricular i orientació als docents sobre estratègies en la resolució de problemes matemàtics
Salgado i Úbeda, M. Concepció
Universitat Oberta de Catalunya
A l'escola on treballo s'està fent l'avaluació interna de l'àrea de matemàtiques, concretament en la tasca de resolució de problemes. Durant el mes de gener es van passar uns exercicis de resolució d'El Quintet als alumnes de cicle superior; els mestres van valorar on s'havien comès els errors, si eren per comprensió, per mecànica de les operacions o per resposta incorrecta, i els resultats obtinguts van demostrar que els errors es produïen en diferents parts del problema. Això va fer pensar als docents que les dificultats de progrés per part dels alumnes eren en el propi procés d'ensenyament, que no era complet o que hi havia aspectes que no es treballaven prou. Per tant, l'interès dels mestres és saber: on es cometen errades, per què i com es pot aconseguir un treball millor.
En la escuela en la que trabajo se está realizando la evaluación interna del área de matemáticas, concretamente en la tarea de resolución de problemas. Durante el mes de enero se pasaron unos ejercicios de resolución de El Quinteto a los alumnos de ciclo superior; los maestros valoraron donde se habían cometido los errores, si habían sido por comprensión, por mecánica de las operaciones o por respuesta incorrecta, y los resultados obtenidos mostraron que los errores se producían en diferentes partes del problema. Este hecho hizo pensar a los docentes que las dificultades de progreso por parte de los alumnos estaban en el propio proceso de educación, que no era completo o que había aspectos que no se trabajaban suficientemente. Por lo tanto el interés de los maestros es saber: donde se cometen errores, por qué y como se puede conseguir un mejor trabajo.
An internal assessment of the area of Mathematics is currently underway at the school I work in, focusing on problem solving. During the month of January, a number of El Quintet exercises were given to high school students for resolution; the teachers assessed where errors had been committed, whether they were due to comprehension, to the mechanics of the operations or to an incorrect answer, and the results obtained showed that the errors occurred in various parts of the problem. This led teachers to think that the difficulties in students' progress could be found in the teaching process itself, which was incomplete, or included aspects that were not sufficiently worked on. Consequently, the interest of teachers was to know: where and why were errors committed, and how could work be improved.
2010-06-10
Educational Assessment
Mathematics
School Orientation
Psychopedagogy
Assessorament educatiu
Matemàtica
Orientació escolar
Psicopedagogia
Asesoramiento educativo
Matemática
Orientación escolar
Psicopedagogía
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters