Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/47983

Els dermatoglifs: estudi dermatoglífic sobre la població de Llançà
Romero Gálvez, Jeanette
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, Carme; Riudoms i Perramon
El treball està basat en un mètode d'investigació antropològic que s'ha dut a terme al municipi de Llançà, on s'ha pres com a mostra 100 habitants, 50 homes i 50 dones, als quals se'ls ha agafat les empremtes dels dits índex d'ambdues mans, amb l'objectiu de demostrar que els dermatoglifs venen marcats genèticament amb diferències entre mans i entre sexes. Es demostra seguint la metodologia de l'anàlisi dels caràcters dermatoglifs de Cummins i Midlo (1943), descobridors i autors d'aquest estil. Aquesta tècnica té dos aspectes a valorar. Primerament s'ha d'estudiar el valor qualitatiu de cada empremta, alhora que es crea una base de dades on quedin registrades cadascuna de les observacions; i darrerament s'estudia el valor quantitatiu de cada mostra, anotant els valors obtinguts en una sèrie de taules. En la segona part del treball, creades ja, les taules, es compara els resultats extrets d'aquestes, amb la teoria universal de Holt, la qual estableix les primeres característiques generals obtingudes a través de la metodologia de Cummins i Midlo. I a partir d aquí, s'estableixen les primeres possibles conclusions, que en la tercera part del treball, es comproven de manera estadística, utilitzant dos mètodes matemàtics. Aquest tractament al qual es sotmeten les dades és la prova de la 2, que és la que ens comprovarà els resultats qualitatius; i el test T-Student, que ens verificarà els resultats quantitatius. I finalment arrel d'aquest anàlisis estadístics obtenim els resultats.
This project is based on the digital impressions (fingerprints) of the index fingers of both hands of fifty men and fifty women from Llançà, with the aim of answering the following hypothesis: are there significant differences between sexes regarding quality value?Are there significant differences between both hands of the same person regarding their quality value? And between the hands of both sexes?Are there significant differences between the hands of both sexes and their quantity value? From each sample (fingerprint collected) the two values will be obtained quality, referring to the type of pattern and quantity, referring to the number of ridges. With these two values a database will be created to compare them with other studies and later submit them to stadistic tests to confirm the results mathematically. Once the results have been obtained, a conclusion will be established considering all the information gathered during the project and the answers to the hypotheses previously mentioned.
2010-04-07
57 - Biologia
Dermatòglifs
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
71 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00028
         

Full text files in this document

Files Size Format
PJ_20090002801.pdf 2.033 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters