Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10609/56684

La construcció social de l'amor romàntic a través de les produccions musicals dirigides a adolescents
Toral Callizo, Lorena
Universitat Oberta de Catalunya
Segons les dades de les últimes enquestes sobre violència masclista, la violència contra la dona en les diferents manifestacions perviu entre la joventut i població escolar espanyola. Els adolescents d'avui en dia segueixen patrons masclistes, tant en homes com en dones. Perquè a pesar de l'avenç del coneixement i el desenvolupament de la societat, segueix existint aquesta problemàtica? Quins discursos de gènere escolten els adolescents avui en dia?L'objectiu d'aquest treball és reflexionar sobre els discursos que es difonen actualment a través de les cançons de més èxit entre els adolescents. Per abordar els discursos s'ha utilitzat l'anàlisi del discurs sota una perspectiva discursiva que dóna importància a l'objectiu del llenguatge, emmarcada dins de la psicologia social construccionista que ubica les construccions socials en el context interpersonal i social. Es revisarà la visió de l'amor romàntic com a una construcció social, i el mites i estereotips que es deriven, fent reflexió sobre les formes que té aquesta socioconstrucció i la vinculació amb el manteniment de la violència masclista.
The objective of this paper is to reflect on the messages that are put across through modern popular music, to back up the discussion and analysis of the meaning from a discursive point of view that emphasizes the use of language under the terms of social construction psychology that puts the social construction in an impersonal and social context. We will revise the vision of romantic love like a social construction. And the myths and stereotypes that derive from it. Discussing the ways that tie up this social constructionism to the maintaining of domestic violence towards women.
El objetivo de este trabajo es reflexionar sobre los discursos que se difunden actualmente a través de las canciones de más éxito entre los adolescentes. Para abordar los discursos se ha utilizado el análisis del discurso bajo una perspectiva discursiva que da importancia al objetivo del lenguaje, enmarcada dentro de la psicología social construccionista que ubica las construcciones sociales en el contexto interpersonal y social. Se revisará la visión del amor romántico como una construcción social, y el mitos y estereotipos que se derivan, haciendo reflexión sobre las formas que tiene esta socioconstrucció y la vinculación con el mantenimiento de la violencia machista.
amor romàntic
adolescents
música
violència de gènere
amor romántico
romantic love
adolescentes
teenagers
música
music
violencia de género
gender violence
Women -- Abuse of -- TFG
Violència envers les dones -- TFG
Violencia hacia las mujeres -- TFG
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document