Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10609/10982

Sistema per protegir la privadesa dels usuaris dels motors de cerca d'Internet
Salvador Gareta, Rubén
Universitat Oberta de Catalunya
Actualment seria impensable la existència d'una xarxa d'informació com Internet sense la existència dels motors de cerca. Gràcies a ells, qualsevol usuari tenim al nostre abast la possibilitat d'obtenir informació sobre qualsevol tema només enviant una consulta des dels nostres ordinadors i rebent una resposta en qüestió de segons. Entre els usuaris dels cercadors d'Internet és molt habitual que les consultes facin referència a la empresa on treballem, la ciutat on vivim, els llocs que visitem, o inclús sobre problemes que tenim o malalties que patim amb l'objectiu de trobar opinions, consells o solucions. En resum, els usuaris, a través de les nostres consultes, proporcionem a diari als motors de cerca informació sobre nosaltres mateixos i sobre la nostra identitat que, juntament amb la adreça IP de la màquina des d'on fem les nostres consultes, ens fa perdre l'anonimat dins dels seus sistemes. Sobre aquesta problemàtica és del que tracta el present Projecte de Final de Carrera. En ell s'ha implementat una solució de la proposta especificada per Alexandre Viejo i Jordi Castellà-Roca en la seva publicació "Using social networks to disort users' profiles generated by web search engines", en la qual es documenten una sèrie de protocols de seguretat i d'algorismes de protecció i distribució que garanteixen la privacitat de la identitat dels usuaris dins dels motors de cerca aprofitant per aquest fi la relació existent entre aquests usuaris a través de les xarxes socials.
Para este Proyecto de Final de Carrera se ha implementado una solución de la propuesta especificada por Alejandro Viejo y Jordi Castellà-Roca en su publicación "Using social networks to disort users 'profiles generated by web search engines", en la que se documentan una serie de protocolos de seguridad y de algoritmos de protección y distribución que garantizan la privacidad de la identidad de los usuarios dentro de los motores de búsqueda aprovechando para este fin la relación existente entre estos usuarios a través de las redes sociales.
This Final degree project deals with the implementation of the proposed solution specified by Alexander Elder and Jordi Castellà-Roca in their publication "Using social networks to disort users' profiles generated by web search engines", which documents a series of security protocols and protection and distribution algorithms that ensure user's privacy.
seguretat
xarxes socials
motors de cerca
privadesa
seguridad
redes sociales
motores de búsqueda
privicidad
security
social networks
search engines
privacy
Web search engines
Computer security
Cercadors d'Internet
Seguretat informàtica
Buscadores de internet
Seguridad informática
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats