Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2117/81505

Càlcul d'un sistema d'elevació de vaixells per superar el desnivell d'un canal
Roca Maideu, Joan Albert
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Ciència i Enginyeria Nàutiques; Yebra Folgueral, Francisco Daniel; Martínez García, Javier
En el següent treball es dissenya i es calcula un nou sistema d'elevació d'embarcacions per a ser instal·lat al Canal du Centre (Bèlgica)
En el següent treball es busca un nou sistema d'elevació d'embarcacions per renovar-ne un de ja existent al Canal du Centre a la localitat de Thieu (Bèlgica). Per dur a terme aquest projecte, primer s'han buscat diferents sistemes innovadors destinats a la mateixa funció. Un cop fet l'estudi s'ha decidit fer una adaptació d'un sistema anomenat Roda de Falkirk, un elevador que utilitza un moviment giratori per actuar com una "noria" i d'aquesta manera ascendir i descendir les embarcacions en un únic cicle i aprofitant els seus pesos com a contrapès. Decidit el funcionament del sistema, es descompon l'estructura en parts (tanc, arc, braç i pilar) per realitzar un càlcul de cadascun dels elements que formen l'estructura començant d'una manera genèrica i anant profunditzant en cada part. El projecte conclou amb el càlcul d'una estructura d'elevació de vaixells ben dimensionada i capaç de suportar les embarcacions destinades a navegar per aquest canal i elevar-les o fer-les descendir una altura de 17 m. El treball no representa el projecte al complet, sinó que hi han una sèrie de factors en els quals no s'ha pogut indagar i que caldrà fer-ho en una segona fase del treball.
Àrees temàtiques de la UPC::Nàutica::Enginyeria naval
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria civil::Enginyeria hidràulica, marítima i sanitària
Canals
Roda de falkirk
Canals
Elevació
Canals
Canals (Enginyeria hidràulica)
Grues, càbries, etc.
S'autoritza la difusió de l'obra mitjançant la llicència Creative Commons o similar 'Reconeixement-NoComercial - SenseObraDerivada'.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem