Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/252266

Sonorització d'una Big Band
Vidaña Ruiz, Adrià
Escola Superior de Música de Catalunya; Conangla, Ferran
La sonorització de grans conjunts és un camp artístic que depén de les capacitats professionals del tècnic. Una persona que ha de controlar els recursos tecnològics que es disposen per reforçar el que s'està transmetent a l'escenari. Aquesta feina consisteix en ser un músic més del conjunt. Tots els estudiants dʼinterpretació de lʼEsmuc tenen lʼoportunitat de participar en un gran conjunt, ja sigui lʼorquestra, la big band, la cobla, la banda o el conjunt de música antiga. La meva proposta és poder participar en una gran formació musical però des del punt de vista de la sonologia; aplicar els coneixements ensenyats a lʼescola aportant, en aquest cas a la big band, no el nivell instrumental però sí la capacitat tècnica per a fer un sonar un conjunt instrumental de gran format. No es tracta de fer una pràctica que serveixi com a pràctica final com a culminació dʼun període dʼestudi, si no com a punt de partida dʼun ofici.
La sonorización de grandes conjuntos es un campo artistico que depende de las capacidades profesionales del técnico. Una persona que tiene que controlar las tecnologias que se disponen para reforzar lo que se esta transmitiendo en el escenario. Esta labor implica ser un músico mas del conjunto. Todos los estudiantes de interpretación de la Esmuc tienen la oportunidad de participar en un gran conjunto, ya sea la orquesta, la big band, la cobla, la banda o el conjunto de música antigua. Mi propuesta es poder participar en una gran formación musical pero desde el punto de vista de la sonologia; aplicar los conocimientos enseñados en la escuela aportando, en este caso a la big band, no el nivel instrumental pero si la capacidad técnica para hacer sonar a un conjunto instrumental de gran formato. No se trata de hacer una práctica que sirva como practica final de la culminación de un periodo de estudio, sino como punto de partida de un oficio.
The live sound mixing of big ensembles is an artistic field that depends on the mixer professional capacities. Someone who has to control the technological facilities in reach in order to reinforce what is happening on the stage. This job consists in being another musician of the group. All of the Esmuc's interpretation students have the chance to participate in the big ensembles, such as the orchestra, the big band, the "cobla", the band or the ancient music ensemble. My proposal is to be able to participate in a big music group but from the sonological point of view; apply the knowledge I acquired at Esmuc providing, in this case the Big Band, not the instrumental level but the technical skills to make a big ensemble sound great. It's not about practicing what I learnt to finish my studies, it's an oportunity to have a starting point in my profession.
2015-07-14
78 - Música
Orquestra de jazz, Música per a
So -- Enregistrament i reproducció
So -- Aparells i instruments
Auditoris -- Control electrònic del so
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
80 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Adrià Vidaña Ruiz.pdf 6.172 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters