Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2099.1/20412

Projecte de rehabilitació d'una masia pirinenca al Pallars Sobirà
Pujol-Xicoy Olivart, Grana
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Construccions Arquitectòniques II; Capellà Llovera, Joaquim
La “Borda Soriguè” és un edifici aïllat que consta de planta baixa, planta pis i sotacoberta, amb dues construccions annexes, una d’ella es troba adossada al cos principal i l’altra separada. L’edifici es troba en un estat clar de degradació i abandonamenó, tant en l’aspecte funcional com en el constructiu, per decadència i esgotament dels elements estructurals i constructius. La única actuació d’una certa importància que s’ha fet durant la vida útil de l’edifici ha estat l’arranjament de la coberta, però d’una manera precària. Els objectius principals del projecte es centren en la realització de l’aixecament de plànols de l’edifici, ja que no es disposa de cap tipus de documentació gràfica sobre la que poder treballar, fer un estudi de les lesions existents i finalment realitzar una proposta de rehabilitació retornant l’ús inicial d’habitatge. Les diferents actuacións que es desenvoluparan són: - Actuacions per resoldre les lesions que afecten a l’edifici. - Redistribució de l’espai interior. - Renovació de les instal·lacions. - Incorporació d’aspectes mediambientals. Amb aquesta proposta es pretén donar unes directrius bàsiques per tal de transformar el que havia estat una masia de pagès en retornar-li l’us d’habitatge. Per això es replantegen els espais en funció de les noves necessitats i se’n recuperen alguns que han perdut la seva funcionalitat amb el pas del temps. Des del punt de vista estructural, es planteja la substitució del forjat de la planta primera degut al seu mal estat. El nou forjat es realitzarà amb materials actuals incorporant elements que ens permetin preservar l’aspecte rústic a l’interior de la masia. Les cobertes es refaran degut a que no compleixen la normativa i l’estanqueitat. És refaran reutilitzant totes els materials amb bon estat, teules, bigues,etc. L’ adaptació d’una construcció antiga als criteris de disseny i confort actuals fa que es replantegin els tancaments de l’edifici. Així, a partir de l’estat actual, s’afegeixen aïllaments, es reforcen els tancaments, s’amplien o redueixen les obertures a les façanes i es substitueixen les fusteries per unes que aportin millors prestacions. Finalment s’obté una nova envolvent de l’edifici, que mantenint l’estil original de la masia, respon a les necessitats d’una edificació actual. Des d’un punt de vista global, es tracta de retornar a l’edifici les prestacions perdudes al llarg del temps adaptant-lo als requeriments actuals, i d’altra banda consolidar la imatge original del conjunt de la masia alhora que s’introdueixen nous espais.
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Dwellings--Remodeling
Farmhouses
Habitatges -- Remodelació
Masos, masies, etc. -- Catalunya -- Pallars Sobirà
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document