Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/200651

La reincidència penitenciària a Catalunya
Luque Reina, M. Eulàlia; Ferrer Puig, Marta; Capdevila i Capdevila, Manel
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
L’estudi té per objectiu conèixer la reincidència penitenciària de la població excarcerada de les presons catalanes l’any 1997, fent el seguiment durant 5 anys en tot el territori Espanyol. La població total es composa de 3.898 persones, de les que la mostra estudiada ha estat de 1.555 persones. S’ha treballat amb els expedients informàtics dels interns que composen la mostra, identificats amb codis numèrics per garantir la privacitat de les dades. A part d’actualitzar la taxa de reincidència penitenciària (la última datava de l’any 1994 i es referia a les dades de 1987), l’estudi també descriu e les relacions significatives entre determinades variables individuals i d’historial delictiu i penitenciari, i el fet que es reincideixi o no. També identifica el perfil més comú de les persones reincidents front a les que no ho són. I, finalment, es desenvolupa un model predictiu de la reincidència mitjançant l’aplicació de tècniques d’anàlisi multivariat.
El estudio actualiza la tasa de reincidencia penitenciaria en Catalunya, presentada al estudio de hace 10 años (Redondo, Funes y Luque, 1993) y analiza les variables personales, penales y penitenciarias de la población excarcelada el año 1997, a la que se ha hecho un seguimiento uno promedio de 5 años para saber si ha reincidido. Se muestra un perfil de la persona reincidente y, como aspecto novedoso de la investigación, se presenta un modelo predictivo de la reincidencia, basado en los estudios más actuales sobre los modelos de gestión del riesgo.
This paper updates the rate of reconviction in Catalonia, presented at paper of 10 years ago (Redondo, Funes, Luque, 1993) and it analyzes the personal, penal and penitentiary variables of the population from 1997 released, based on an average of 5 years for knowing if he has reconvicted again. It offers a profile of the person relapsing and like aspect newest of the research, it shows a predictive model of the reconviction, based on the most current studies about the models of formality of the risk.
07-09-2012
31 - Demografia. Sociologia. Estadística
Delinqüència
Reincidència -- Catalunya
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
169 p.
Documento de trabajo
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
doc_11205211_1.pdf 1.028 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Capdevila Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta; Luque Reina, M. Eulàlia
Capdevila Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta; Luque Reina, M. Eulàlia
Capdevila i Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta
Capdevila i Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta
Capdevila i Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta; Blanch Serentill, Marta; Framis Ferrer, Berta; Coloma González, Aina-Itziar; Dominguez Reig, Gerard; Comas López, Núria; Cañamares Sanz, Alexia; Garrigós Bou, Albert; Boldú Pedro, Ariadna