Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/14999

Projecte d'execució d'un dipòsit circular d'aigua potable de 2500 m3: paratge la Serra terme municipal de Puig-Reig (Berguedà)
Escalé Santaularia, Ramon
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Construccions Arquitectòniques II; Portales i Pons, Agustí
El projecte té per objecte la construcció d’un dipòsit circular d’aigua potable, amb una capacitat de 2.500 M3, al Terme Municipal de Puig-reig. El Pla Director de les Aigües Potables d’aquest Municipi en preveu la seva construcció l’any 2.015, a fi de garantir més pressió a la xarxa i disposar de major reserva d’aigua. També des d’aquest dipòsit es farà un bombament fins al sector de Fonollet i en alta al Municipi veí de Casserres. El dipòsit consta de dos vasos independents separats per uns murs centrals de separació a fi de facilitar-ne el seu manteniment i gestió. El diàmetre interior és de 28 metres, una alçada de 5 metres i els murs tenen un gruix de 40 cm. L’estructura consta d’una fonamentació a base d’unes sabates corregudes de formigó armat. El mur circular i els mur centrals de formigó armat suporten la coberta en forma de conoide, aquesta està composta per un forjat de plaques alveolars de formigó pretensat i una coberta invertida amb acabat de palet de riera. Com a innovació en el disseny proposo una elevació de la coberta de la sala de bombes, a fi de permetre un accés ergonòmic a ambdós vasos mitjançant unes escales d’acer inoxidable. L’accessibilitat ,seguretat i la facilitat en fer les neteges de desinfecció periòdiques, així com donar compliment als requisits sanitaris que estableix el Real Decret 140/2003 “por el que se establecen los criterios sanitarios de la calidad del agua de consumo humano”, son els eixos principals que estructuren aquest projecte. El present projecte de construcció del dipòsit i vial d’accés ha tingut en compte els processos d’eco eficiència. Inclou annexos d’un estudi d’impacte d’integració paisatgística, estudi geotècnic, càlcul de l’estructura, expropiació forçosa, planta solar fotovoltaica i els amidaments i pressupost. L’aigua és un recurs natural escàs i requereix una atenció especial en tot allò que l’envolta. Els nostres avantpassats projectaven dipòsits visitables, aquesta manera de construir es va perdre les últimes dècades amb la construcció de dipòsits hermètics, amb accessos perillosos per les cobertes, sense estar adaptats per fer-ne les neteges i els manteniments. Aquest projecte retorna al passat, amb un disseny pensat en les persones, l’aigua i la seva gestió al llarg del temps.
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació
Water -- Storage
Aigua -- Dipòsits -- Puig-Reig (Catalunya)
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem