Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179246

Atenció primària: una aproximació a l'experiència vital de l'educand com a element educatiu
Coll Boada, Jordi
Universitat de Vic. Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes; Simó, Núria
La recerca Atenció Primària: una aproximació a l'experiència vital de l'educand com a element educatiu, posa de relleu la importància de l'experiència viscuda en un individu com a element motivador i capacitador de les pròpies expectatives personals, de les ganes de superació en el procés educatiu que s'està duent a terme entre l'educador o educadora i l'educand com a subjecte de l'experiència. El treball que presento vol ser una primera aproximació a un element tan important com és l'experiència vital de l'educand. Preguntes com quin paper juga l'experiència, el record, la posada en pràctica i la seva recuperació, sempre des d'un punt de vista educatiu i no terapèutic, són les que m'he plantejat en la recerca. Exploro com la recuperació d’allò que cadascú viu com a bon saber i posar-lo en pràctica de nou, pot ser un element facilitador en el procés educatiu. Reflexionar sobre unes accions ja realitzades és tornar-les a pensar des d'una memòria reflexiva, perquè no comencem de zero, sinó que comencem des d'aquella acció que en el seu moment ja ens va dur a un resultat positiu. Suposa aprendre a pensar millor, a utilitzar el pensament com un processador de la experiència i la informació. L’educador/a social, en aquesta relació, fa “de mirall” del propi educand, ajudant a sortir-se'n, acompanyant-lo en el recorregut de l'aprenentatge.
The research “the life experience as an educational tool in Social Services” emphasizes, the importance of the experience of each person. This process is taking place between an educator and each person as a subject of experience. Telling the live story is important to grow up of its own personal expectations and the desire to improve the educational process. This study aims to be a first approximation to the life experience of a participant. Questions such as what is the importance of experience, the memory, the implementation and recovery, always explained of an educational point of view and not of a therapeutic point of view. I investigated to find out what is inside of every single person. This knowledge would be a facilitator in the educational process. Reflecting about actions took place; means to reflect again about the actions because you do not start from the beginning again. We start from that action that brought us to a positive result. It involves learning to think better, to use thinking as a process of experience and information. The social educator, in this context, is mirroring the experiencing process of each person as a learning process, and support on their way of life.
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Assistència social
Educadors socials
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
99 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Dea Atenció Pri ... om a element educatiu..pdf 545.5 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters