Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179235

Shostakovich i el violí : el Concert per a violí núm. 1 op. 77 i els Preludis op. 34
Puente Encinas, Sergi
Escola Superior de Música de Catalunya; Gleusteen, Kai
L’objectiu del projecte final titulat Shostakovich i el violí és l’estudi de la vida, el context històric i l’obra del cèlebre compositor rus Dmitri Shostakovich, parant una especial atenció en dues de les seves composicions: el Concert per a violí núm. 1 opus 77 i els Preludis per a piano opus 34 (arranjats per a violí i piano per Dmitri Tsyganov). La metodologia usada en l’elaboració del treball ha consistit en la recerca d’informació a través de biografies de Shostakovich, reculls de les seves memòries, records de persones pròximes al compositor, articles i cartes publicades per ell, així com estudis o anàlisis de les seves obres musicals. La conclusió extreta és que l’obra de Shostakovich està íntimament lligada amb el context històric en el qual va viure, és a dir, amb la seva època, tal com es pot apreciar tant en la seva escriptura com en el contingut emocional de les seves obres.
El objetivo del proyecto final titulado Shostakovich i el violí es el estudio de la vida, el contexto histórico y la obra del célebre compositor ruso Dmitri Shostakovich, poniendo especial atención en dos de sus composiciones: el Concierto para violín núm. 1 opus 77 y los Preludios para piano opus 34 (adaptados para violín y piano por Dmitri Tsyganov). La metodología usada en la elaboración del trabajo ha consistido en la búsqueda de información a través de biografías de Shostakovich, recopilaciones de sus memorias, recuerdos de personas cercanas al compositor, artículos y cartas publicadas por él, así como estudios o análisis de sus obras musicales. La conclusión extraída es que la obra de Shostakovich está íntimamente ligada con el contexto histórico en el que vivió, es decir, con su época, tal como se puede apreciar tanto en su escritura como en el contenido emocional de sus obras.
The goal of this project entitled Shostakovich i el violí is the study of the life, historical context and work of the famous Russian composer Dmitri Shostakovich, paying special attention to two of his compositions: the Violin Concerto no. 1 opus 77 and the Preludes for Piano opus 34 (arranged for violin and piano by Dmitri Tsyganov). The methodology used to prepare this thesis consisted of finding information through Shostakovich’s biographies, collections of his memoirs, recollections of people close to the composer, published articles and letters to him, as well as studies or analysis of his musical works. The conclusion drawn is that Shostakovich's work is intimately linked with the historical context in which he lived, that is, with his time, as can be seen both in his writing as in the emotional content of his work.
2012-01-03
78 - Música
Sostakovic, Dmitrij Dmitrijevic -- Crítica i interpretació
Sostakovic, Dmitrij Dmitrijevic. Concerts, violí, orquestra, núm. 1, op. 77, la menor
Sostakovic, Dmitrij Dmitrijevic. Preludis, piano, op. 34; arr.
Violí, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Música -- Rússia -- S. XX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
43 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Sergi Puente Encinas.pdf 1.103 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters