Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/5965

Disseny d’un sistema de captació i filtració de fums per a ús professional, sense sortida d’aire a l’exterior
Raventós Vias, Miquel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Projectes d'Enginyeria; Cremades Oliver, Lázaro Vicente
Els sistemes de regeneració d’aire en cuines industrials es basen en l’extracció dels fums a l’exterior mitjançant, com a mínim, una sortida d’aire. Hi ha casos, però, en els que, per les característiques especials de l’edifici on s’ha de realitzar la instal·lació, aquesta sortida d’aire és inviable o molt costosa. En aquest projecte es descriu el disseny d’un sistema de regeneració de fums per a cuines industrials sense sortides ni entrades d’aire des de l’exterior, basat en la filtració de les partícules contaminants en suspensió i de bona part de les olors. Per fer-ho, s’ha descrit una composició tipus d’un fum de cocció, i s’han elegit, d’entre les possibilitats que ofereix el mercat, tres etapes de filtració de fums de cocció i d’olors. La primera etapa consisteix en un separador inercial o filtre dinàmic, la segona, la conformen dos mòduls de filtració electrostática, i la tercera està formada per dos filtres que contenen carbó activat, que basa la seva capacitat de filtració de petites partícules i vapors en l’adsorció. Aquestes etapes s’han situat en un aparell que es pot situar al sostre qualsevol campana d’extracció de fums convencional per a ús industrial. L’aparell inclou un ventilador que impulsa l’aire a través de les etapes de filtració. Per dimensionar-lo i elegir-lo, s’ha fet un càlcul aproximat del cabal necessari, i de la pèrdua de càrrega del sistema. Per al disseny constructiu de l’aparell, s’han tingut en compte criteris com la competitivitat econòmica del producte, la facilitat d’ús de tots els usuaris, la seguretat (seguint les directrius de la normativa i legislació existents) i l’estètica entre d’altres. S’ha realitzat, també, un estudi per a establir uns períodes màxims de neteja de cada etapa de filtració, i un estudi d’impacte ambiental. Per acabar, s’han calculat els costos de fabricació, i s’han comparat amb d’altres sistemes exixtents per comprovar la viabilitat econòmica del sistema. Aquest projecte s’ha dut a terme a l’empresa Luis Capdevila, S.A., líder en el sector de la filtració i extracció d’aire en cuines industrials.
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Instal·lacions i acondicionament d’edificis::Instal·lacions de ventilació
Buildings -- Smoke control systems
Smoke prevention
Ventilation
Kitchens
Edificis -- Sistemes de control de fums
Fum -- Prevenció
Ventilació
Cuines
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem