dc.contributor.author |
Sabaté, Flocel |
dc.date |
2015-02-09T13:07:21Z |
dc.date |
2015-02-09T13:07:21Z |
dc.date |
2013 |
dc.identifier |
9788499754260 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/47903 |
dc.identifier |
L.1360-2013 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/47903 |
dc.description |
Verum et Pulchrum Medium Aerum, és una col·lecció de Pagés Editors fundada i dirigida per Flocel Sabaté dins del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura”, de la Universitat de Lleida. |
dc.description |
Menàrguens acollí el 1900 una sucrera de remolatxa que immediatament esdevingué la indústria més important de les terres de ponent. Aviat desfermà unes conseqüències socials que, en certa manera, retornaren a la vila el vigor i la puixança de què va gaudir a l'edat mitjana, dins del comtat d'Urgell. La coincidència entre història i sucre ha facilitat que Menàrguens esdevingui a hores d'ara la seu ideal on repassar el recorregut del sucre al llarg de la història. En donen pregona mostra les trobades científiques que el 2011 i el 2012 hi han aplegat destacats investigadors. Els seus textos, aquí reunits, posen en relleu que el sucre en la societat configura una història entreteixida d'alimentació, quotidianitat i economia. |
dc.language |
cat |
dc.language |
spa |
dc.publisher |
Pagès Editors |
dc.relation |
Reproducció digital del document publicat en format paper |
dc.relation |
Verum et Pulchrum Medium Aerum, 5 |
dc.rights |
(c) l'autor, 2013 |
dc.rights |
(c) d’aquesta edició: Ajuntament de Menàrguens i Pagès Editors, 2013 |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Sucre -- Història |
dc.subject |
Alimentació -- Història |
dc.title |
El sucre en la història: alimentació, quotidianitat i economia |
dc.type |
book |
dc.type |
publishedVersion |