Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/46432

Pobresa i marginalitat a l'Espanya del segle XVII
Moli Seriola, Anna
Vilalta i Escobar, María José; Universitat de Lleida. Facultat de Lletres
Tant la pobresa com la marginalitat formen part de la societat al llarg de tota la història, però, en cada època, han rebut tractaments diferents. El segle XVII és un període caracteritzat per una greu crisi econòmica, social i política, on la pobresa, la marginalitat i, també, la delinqüència cal que siguin considerats com tres factors de gran importància i incidència en la vida de les persones. La intenció d’aquest estat de la qüestió és analitzar les característiques i la tipologia de pobresa i marginalitat que es donen al segle XVII a Espanya i com han estat analitzades a través de la historiografia del segle XX, fent especial incís en les aportacions recollides en manuals d’història moderna i en algunes obres de síntesi.
Poverty and marginality are part of the society throughout history, however, in every time, they have got different definitions. The XVIIth century is an historical period affected by a great economic, social and political crisis, where poverty, marginalization and also crime must be considered as three major factors of deep impact on people’s life. The purpose of this state of the art is to analyse the features and typologies of poverty and marginality that can be found in XVIIth century Spain and how they have been analysed by XXth century historiography, with special emphasis on the contributions collected in early modern history manuals and handbooks.
06-2012
Historiografia
Monarquia Hispànica
Pobresa
Marginalitat
Crisi del segle XVII
Monarquia -- Espanya -- S. XVII
Pobresa -- Espanya -- S. XVII
Historiografia -- Espanya
Espanya -- Història -- S. XVII
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca
cc-by-nc-nd
32 p.
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
amolis.pdf 323.7 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem