dc.contributor.author |
Garrabou, Ramon, |
dc.contributor.author |
Cussó i Segura, Xavier |
dc.contributor.author |
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica |
dc.date |
2003 |
dc.identifier |
https://ddd.uab.cat/record/45540 |
dc.identifier |
urn:oai:ddd.uab.cat:45540 |
dc.identifier |
urn:oai:egreta.uab.cat:publications/28f120b0-1edb-41ce-bfce-67d1c98afa0a |
dc.format |
application/pdf |
dc.language |
cat |
dc.publisher |
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica |
dc.relation |
Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat d'Història Econòmica. Documents de treball ; |
dc.rights |
open access |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat, el departament i la unitat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús |
dc.rights |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ |
dc.subject |
Nutrició Història 1780-1936 Catalunya |
dc.subject |
Aliments Consum Història 1780-1936 Catalunya |
dc.title |
La Transició nutricional a la Catalunya contemporània 1780-1936 |
dc.type |
Working paper |
dc.description.abstract |
Un dels principals exponents del progrés en el nivell de vida és l'existència d'un accés generalitzat i regular de la població a una ingesta d'aliments suficient i de qualitat, que cobreixi de forma adequada els requeriments pel ple desenvolupament fisiològic i que suposi la reducció al mínim de les malalties associades a l'alimentació. Durant una gran part de la història, l'alimentació de les poblacions humanes, i en particular de les europees, s'ha caracteritzat per la seva monotonia i la irregularitat en la disponibilitat dels aliments més importants. Aquestes, juntament amb un deficient tractament higiènic i de conservació dels aliments ingerits, seran les notes dominants dels sistemes alimentaris europeus durant molts segles. |