Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/67365

Una lectura foucaultiana de la racionalitat neoliberal i el coaching en l'entorn laboral de la hipermodernitat
Saragossa i Domingo, Antoni
Universitat Oberta de Catalunya; Cincunegui, Juan Manuel
A partir d'una lectura foucaultiana del neoliberalisme centrada en el principi de competència, el capital humà i l'homo oeconomicus empresari de si mateix, aquest treball té per objectiu explicar que existeix una relació entre la racionalitat neoliberal i el coaching. Com a tècnica de subjectivació, el coaching (trans)forma l'ethos dels càrrecs directius, empleats i aturats per fer emocionalment acceptable la racionalitat neoliberal en l'entorn laboral de la hipermodernitat.
A partir de una lectura foucaultiana del neoliberalismo centrada en el principio de competencia, el capital humano y el homo oeconomicus empresario de si mismo, este trabajo tiene por objectivo explicar que existe una relación entre la racionalidad neoliberal y el coaching. Como técnica de subjetivación, el coaching (trans)forma el ethos de los cargos directivos, empleados y parados para hacer emocionalmente aceptable la racionalidad neoliberal en el entorno laboral de la hipermodernidad.
From a Foucaultian reading of neoliberalism centered on the principle of competition, human capital and self-entrepreneur "homo oeconomicus", this paper aims to explain that there is a relationship between neoliberal rationality and coaching. As a technique of subjectivation, coaching (trans)forms the ethos of managerial positions, employees and unemployed to make emotionally acceptable neoliberal rationality in the work environment of hypermodernity.
neoliberalisme
hipermodernitat
lògica de mercat
coaching
entorn laboral
capital humà
neoliberalismo
hipermodernidad
lógica de mercado
coaching
entorno laboral
capital humano
neoliberalism
hypermodernity
market logic
coaching
work environment
human capital
Neoliberalism -- TFM
Neoliberalisme -- TFM
Neoliberalismo -- TFM
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a