Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/262354

L’ús i coneixement del terme de diversitat funcional en el Treball Social
Vidal Tatjer, Maria
Les persones amb diversitat funcional representen un 15% de la població mundial, segons dades de l’OMS (2011) i, per tant, tenen un pes molt important dins la societat, com també en els recursos on es troben els professionals de l’àmbit social. El paradigma de la diversitat funcional assenyala les causes de la discapacitat en la societat i no en l’individu, a diferència del paradigma de la discapacitat. Partint del respecte a la diferència, que és innata en tothom, totes les persones són iguals quant a drets i dignitat, la qual cosa significa la seva inclusió i la no discriminació. Aquest treball és una recerca pilot sobre quin és el coneixement que tenen els professionals del treball social del nou paradigma de la diversitat funcional i quina mirada adopten respecte d’aquest col·lectiu de persones. Per dur-lo a terme s’ha elaborat un qüestionari que s’ha enviat a diferents professionals de l’àmbit.
Las personas con diversidad funcional representan un 15% de la población mundial, según datos de la OMS (2011) y, por lo tanto, tienen un peso muy importante dentro de la sociedad, así como en los recursos donde se encuentran los profesionales del ámbito social. El paradigma de la diversidad funcional señala las causas de la discapacidad en la sociedad y no en el individuo, a diferencia del paradigma de la discapacidad. Partiendo del respeto a la diferencia, que es innata en todo el mundo, todas las personas son iguales por lo que respeta a derechos y dignidad, lo cual significa su inclusión y la no discriminación. Este trabajo es un estudio piloto sobre cuál es el conocimiento que tienen los profesionales del trabajo social en el nuevo paradigma de la diversidad funcional y qué mirada adoptan ante este colectivo de personas. Para llevarlo a cabo se ha creado un cuestionario que se ha mandado a diferentes profesionales del ámbito.
People with functional diversity represent 15% world’s population, according to WHO’s data (2011). So, they have a significant value in society, as well as in the resources where the social sector professionals are set. Functional diversity paradigm point out the causes of disability on society and not into the person, a difference between the disability paradigm. Based on the respect in front of difference, that is something inherent in everybody, all the people are equals in rights and dignity. That means inclusion and not discrimination. This paper is a pilot research about which is the knowledge that Social Work professionals have related to the new functional diversity paradigm and which view they take on that group. To carry out the research, a question list has been designed and has been sent to different social workers.
05-06-2016
Diversitat funcional
Discapacitat
Treball social
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
67 p.
Patente
Facultat d'Educació Social i Treball social Pere Tarrés
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
VidalTatjerMariaTFG1516.pdf 1.072 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem