Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/33681

Ontologia de Twitter : El primer pas per inferir informació dels tweets
González Maclina, Esaú
Universitat Oberta de Catalunya
En aquest treball es realitza un estudi sobre l'estat de l'art de la web semàntica i els seus estàndards actuals, més concretament sobre ontologies. Descriu també el procés pràctic emprat pel disseny i la implementació d'una ontologia en el domini concret de Twitter, en format OWL, fent servir l'aplicació Protégé per a la seva creació. Finalment explica la creació (captura de requeriments, disseny i implementació) d'una aplicació capaç d'obtenir dades reals de Twitter, processar-les per extreure'n la informació rellevant i emmagatzemar-la a la ontologia creada.
En este trabajo se realiza un estudio sobre el estado del arte de la web semántica y sus estándares actuales, más concretamente sobre ontologías. Describe también el proceso práctico empleado por el diseño y la implementación de una ontología en el dominio concreto de Twitter, en formato OWL, con la aplicación Protégé para su creación. Finalmente explica la creación (captura de requerimientos, diseño e implementación) de una aplicación capaz de obtener datos reales de Twitter, procesarlas para extraer la información relevante y almacenarla en la ontología creada.
Bachelor thesis for the Computer Science program on Semantic Web.
27-06-2014
XML
OWL
RDF
Twitter
ontologia
XML
XML
OWL
OWL
RDF
RDF
Twitter
Twitter
ontología
ontology
Ontologies (Information retrieval) -- TFC
Ontologies (Informàtica) -- TFC
Ontologías (Informática) -- TFC
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem