dc.contributor
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
dc.contributor
Font Cardús, Jordi
dc.contributor.author
Armengol Urpí, Àlex
dc.date.accessioned
2013-07-25T11:20:22Z
dc.date.available
2013-07-25T11:20:22Z
dc.date.issued
2013-07-25
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/2072/216941
dc.description.abstract
Treball de recerca realitzat per alumnes d’ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l’any 2010. L’objectiu principal d'aquest treball és analitzar i quantificar la relació i influència que podria existir entre alguns paràmetres que defineixen les condicions meteorològiques i l'estat de maduració del raïm en les setmanes prèvies a la verema. En la part introductòria s'estableixen els fonaments biològics i tecnològics, per donar pas a la secció on es duu a terme la implantació tecnològica, i s'explica la metodologia experimental i analítica seguides, per donar lloc a l'anàlisi, estudi i valoració dels resultats obtinguts. En el fons, i al llarg de tot el treball de recerca, es pretén que el lector encuriosit es vegi motivat per extreure les seves pròpies deduccions, conclusions i formular els seus propis dubtes sobre els procediments que es descriuen, així com els resultats finals. S'ha pogut establir a partir dels resultats empírics una equació matemàtica entre l'increment de la concentració dels sucres del raïm (factor principal en la seva maduració) i el nombre d'hores de Sol acumulades.
cat
dc.format.extent
75 p.
cat
dc.relation.ispartofseries
Els ajuts de l'AGAUR;2010PJ00041
dc.rights
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject.other
Raïms – Maduració
cat
dc.title
Estudi del procès evolutiu de la maduració del raïm mitjançant un sistema de sensors de temperatura i humitat
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/report
cat