To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/19801

¿Estás ahí? : Duelo y luto por un joven muerto a través de Facebook
Jiménez Barret, Nuria
Universitat Oberta de Catalunya; Juan Cantavella, Anna
Después de la muerte de Toni, en agosto de 2011, sus amigos y conocidos continuaron dirigiéndole mensajes en su cuenta de Facebook. Este trabajo presenta un estudio cualitativo, desde una perspectiva etnográfica, de esa cuenta de Facebook, como un lugar virtual que permitió nuevas formas de duelo, luto y relación con la memoria de la persona fallecida, ante la desaparición o pérdida de significado de los ritos tradicionales relacionados con la muerte.
Després de la mort de Toni, l'agost de 2011, els seus amics i coneguts van continuar dirigint missatges al seu compte de Facebook. Aquest treball presenta un estudi qualitatiu, des d'una perspectiva etnogràfica, d'aquest compte de Facebook, com un lloc virtual que va permetre noves formes de dol i relació amb la memòria de la persona morta, davant la desaparició o pèrdua de significat dels ritus tradicionals relacionats amb la mort.
Bachelor thesis for the Humanities program.
Facebook
muerte
duelo
Facebook
mort
dol
Facebook
death
grief
Bereavement -- Psychological aspects -- TFC
Dol -- Aspectes psicològics -- TFC
Duelo -- Aspectos psicológicos -- TFC
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters