Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/7443

Els obrers industrials de Mataró 1870-1900 : una aproximació al seu entorn social, a partir de la premsa local de l'època
Rovira Comas, Maria
Universitat Oberta de Catalunya
Aproximació a la realitat, influències i expectatives dels obrers de la ciutat de Mataró, durant el darrer terç del segle XIX, basada principalment en la lectura de la premsa local de l'època. Amb la intenció d'il·lustrar les llums i ombres de la industrialització i del liberalisme econòmic en una fase incipient, a través d'un col·lectiu social representatiu.
Aproximación a la realidad, influencias y expectativas de los obreros de la ciudad de Mataró, durante el último tercio del siglo XIX, basada principalmente en la lectura de la prensa local de la época. Con la intención de ilustrar las luces y sombras de la industrialización y del liberalismo económico en una fase incipiente, a través de un colectivo social representativo.
Approach to the reality, influences and expectations of the workers in the city of Mataró (Catalonia, Spain), during the last third of the nineteenth century, based mainly on the local press of the time. In order to illustrate the lights and shadows of industrialization and economic liberalism in its early stages, through a representative social group.
26-07-2011
industrialització
Mataró
obrers
conflicte social
regeneració
lliurepensament
Cercle Catòlic
Caixes d'estalvi
industrialización
Mataró
obreros
conflicto social
regeneración
librepensamiento
Círculo Católico
Cajas de ahorros
industrialisation
Mataró, Spain
working class
social conflict
regeneration
Working class -- Social aspects -- Barcelona (Catalonia) -- 19th century
Treballadors -- Aspectes socials -- Barcelona (Catalunya) -- S. XIX
Trabajadores -- Aspectos sociales -- Barcelona (Cataluña) -- S. XIX
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem