Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/152121

Condicions per a la consolidació de la pau a Costa d'Ivori. Relatoria del seminari Abidjan, Setembre 2010
Institut Català Internacional per la Pau
Institut Català Internacional per la Pau; Centre de Recherche et Action pour la Paix; Université de Bouaké; PNUD en Côte d’Ivoire
Aquesta relatoria correspon al seminari internacional “Conditions pour la consolidation de la Paix en Côte d’Ivoire” coorganitzat per l’Institut Català Internacional per la Pau, el Centre de Recherche et Action pour la Paix (CERAP), l’Université de Bouaké, i la missió del PNUD a Costa d’Ivori, que es va realitzar a Abidjan entre el 27 i el 29 de setembre de 2010. La situació al país en el moment de la realització del seminari era difícil davant la celebració d’eleccions presidencials pocs mesos després. A la relatoria es recullen diferents aspectes sociopolítics que indicaven les greus fractures a les que s’enfrontava el país, així s’analitzen les qüestions relatives a la propietat de la terra, els problemes relacionats amb la nacionalitat i ciutadania ivoriana, les possibilitats de reorganització de l’estat i la situació del jovent, majoritari a la població ivoriana. Malauradament, les dificultats prèvies a les eleccions és van agreujar amb un resultat ajustat i la proclamació dels dos candidats com a guanyadors. Aquest desafortunat escenari ha fet encara més valuosa la present relatoria.
04-07-2011
35 - Administració pública. Govern. Assumptes militars
Tinença de la terra
Tenencia de la tierra
Land tenure
Nacionalitat -- Costa d'Ivori
Nacionalidad -- Costa de Marfil
Nationality -- Ivory Coast
Reconstrucció de l'Estat -- Costa d'Ivori
Reconstrucción del Estado -- Costa de Marfil
Nation building -- Ivory Coast
Joves -- Integració social
Jovenes -- Integración social
Youths -- Social integration
Ex-convatents -- Integració social
Ex-combatientes -- Integración social
Former combatant -- Social integration
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'Institut i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
24 p.
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
2013-9969
ICIP Documents;04/2010
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
ICIPDocs2010_04_CAT.pdf 1.867 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem