Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/13691

Pautes revisades per mesurar estadísticament l'ús de recursos d'informació basats en web
Revised guidelines for statistical measures of usage of web-based information resources
International Coalition of Library Consortia
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya
L'ús de recursos d'informació electrònics de pagament continuarà creixent i en alguns casos es convertiran en els instruments principals o exclusius d’accés al contingut. L'entorn electrònic, com es posa de manifest a través del World Wide Web, ofereix una oportunitat de millorar la mesura de l'ús d'aquests recursos. En el terreny electrònic podem determinar acuradament a quina informació s'està accedint i quina informació s'utilitza. Sense infringir cap norma de privacitat o confidencialitat podem reforçar la nostra comprensió sobre l'ús de la informació de manera espectacular.
The use of licensed electronic information resources will continue to expand and in some cases become the sole or dominant means of access to content. The electronic environment, as manifested by the World Wide Web, provides an opportunity to improve the measurement of the use of these resources. In the electronic arena we can more accurately determine which information is being accessed and used. Without violating any issues of privacy or confidentiality we can dramatically enhance our understanding of information use.
La traducció catalana de les pautes del 2001 va ser feta, amb permís de l'ICOLC, per Joan Tur Badia. En aquesta revisió, la oficina del CBUC hi ha afegit els paràgrafs de la versió 2006 on es mencionen COUNTER i SUSHI.
19-02-2009
Recursos d'informació
Recursos electrònics -- Gestió
Internet
Biblioteques digitals
02 - Biblioteconomia. Documentació
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
7 p.
Article
Traduccions del CBUC;
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
06_ICOLC.pdf 105.0 KB PDF

Mostra el registre complet del document