L'esmorzar sota control

dc.contributor
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
dc.contributor.author
Fernández Ruiz, Jéssica
dc.date.accessioned
2009-02-02T15:52:09Z
dc.date.available
2009-02-02T15:52:09Z
dc.date.created
2007
dc.date.issued
2009-02-02T15:52:09Z
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/2072/13454
dc.description.abstract
Treball de recerca realitzat per una alumna d’ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l’any 2008. Estudi comparatiu de llets i cereals entre diferents marques blanques i comercials per determinar quins presenten la millor relació qualitat-preu. Primerament s’ha contextualitzat l’estat de la qüestio mitjançant una revisió bibliogràfica. Posteriorment s’han analitzat i comparat mostres de marques blanques i comercials de cereals en flocs del mateix tipus i de llet sencera normal, amb calci i desnatada. S’han controlat també els envasos i els etiquetatges dels productes i s’han fet proves organolèptiques. Es conclou que la qualitat d’un producte no sempre depèn de si és marca blanca o comercial. Actualment el consumidor té molta informació i valora molt les proves organolèptiques. En igualtat de condicions, sempre es decanta pel producte de més bon sabor i més econòmic. Dels cereals estudiats, els més valorats han estat els de marca comercial (millor etiquetatge, més saludables i resultats més bons en les proves de tast). Pel que fa a les llets analitzades, els resultats han estat molt similars i, per tant, es considera que la marca blanca presenta una relació qualitat-preu més bona.
cat
dc.format.extent
68 p.
ca
dc.format.extent
2761246 bytes
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
ca
dc.relation.ispartofseries
Els ajuts de l'AGAUR;2008PJ10357
dc.rights
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
cat
dc.subject.other
Aliments -- Anàlisi sensorial
ca
dc.subject.other
Aliments -- Envasos
ca
dc.title
L'esmorzar sota control
ca
dc.title.alternative
Premis CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent (PJ)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
ca
dc.subject.udc
663/664
ca


Documents

2008PJ10357.pdf

2.633Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)