Título:
|
Guia d'alimentació cardiosaludable per a la població pakistanesa
|
Autor/a:
|
Bibi, Saba Mohamed; Vaqué Crusellas, Cristina; Alonso Pedrol, Núria; Cachero Triadú, Montserrat
|
Otros autores:
|
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya; Hospital Germans Trias i Pujol; Generalitat de Catalunya. Departament de Salut |
Notas:
|
En una alimentació saludable s'ha d'assegurar:
La varietat: presència de tots els aliments.
L’equilibri: presència dels diferents nutrients segons les proporcions
recomanades:
50-55% de l’energia diària en forma d’hidrats de carboni
30-35% en forma de lípids o greixos
15-20% en forma de proteïnes
La suficiència: aportació d’energia i nutrients segons l’edat, el sexe,
l’activitat física i la situació fisiològica.
L’adaptació: a les condicions geogràfiques, culturals, religioses...
La seguretat: absència de tòxics i contaminants perillosos per a la salut.
La sostenibilitat: respecte pel medi ambient. |
Materia(s):
|
-Alimentació saludable -Pakistanesos |
Derechos:
|
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca
|
Tipo de documento:
|
Libro info:eu-repo/publishedVersion |
Compartir:
|
|