To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59631

Informació sobre els al·lèrgens que contenen els menús destinats als menjadors escolars
Viola Gómez, Lídia
Espart Herrero, Gemma; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Actualment en el segle XXI, ha augmentat la prevalença de patir una al•lèrgia alimentària. Aquesta es defineix com una resposta adversa a alguns tipus d’aliments i pot provocar des de reaccions lleus com el picor de la pell fins a reaccions greus com patir un xoc anafilàctic que comprometi la vida de la persona. Tot això va comportar la creació d’una normativa sobre la informació alimentària aportada al consumidor, el Reglament (UE) Nº 1169/2011. L’objectiu d’aquest treball és augmentar la informació aportada als pares sobre els ingredients i al•lèrgens que contenen els plats que s’elaboren en l’empresa Alessa i que es subministren als menjadors escolars. La metodologia que he necessitat ha sigut el Reglament (UE) Nº 1169/2011, els menús de l’empresa, un llistat de tots els plats que s’elaboren i les seves respectives fitxes tècniques de producció. El resultat ha estat la confecció d’un dossier format per tots els plats que elabora l’empresa ordenats alfabèticament per grups d’aliments per a facilitar la cerca dels ingredients i al•lèrgens que aquests contenen. La finalitat és que en un futur aquest arribi als menjadors escolars per assegurar que els nens segueixen una alimentació sana i segura.
-Al·lèrgia alimentària
-Immunoglobulina E
-Al·lergen
-Etiquetatge d’al·lèrgens de precaució
-Al·lèrgia alimentària
-Immunoglobulina E
-Aliments -- Composició
-Aliments -- Etiquetatge
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
lviolag.pdf 1.722 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters