Abstract:
|
El projecte consisteix en el nou Celler de Ca'n Calopa, nou equipament públic pertanyent al districte de Sarrià-Sant Gervasi, propietat i administrat per l'Ajuntament de Barcelona. Aquest edifici a part de dedicar-se a la producció del vi D.O Catalunya, també tindrà la funció de centre pedagògic vinícola. Per això constarà de dues parts ben definides, una més gran, que serà la dedicada a la producció de propi vi i una segona part anomenada lúdica, on el visitant interessat podrà disfrutar i adquirir coneixements sobre el món de l'enologia, actualment en creixement. L'indret en el qual es troba situat el projecte, la Serra de Collserola, designat com a espai protegit, fa que la integració de l'edifici en l'entorn sigui un dels factors a tenir més en compte. La relació tant amb l'entorn general de l'edifici com amb l'entorn més pròxim s'ha d'acurar molt. La volumetria de la proposta parteix d'una peça rectangular, la qual es va incrustant i adaptant al terreny per tal de resoldre les interrelacions entre l'entorn més pròxim de l'edifici i el propi edifici. Un cop realitzada l’adaptació al terreny es produeixen tota una sèrie de perforacions i desplaçaments en planta que permeten d’il•luminació i la ventilació de cada una de les peces interiors de l'edifici. |