Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97339

Evaluación de la regeneración ósea mediante procesado de imagen
Pascual Merino, Aleix
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Álvarez López, José M. (José Manuel), 1978-
La regeneració òssia és un procés estudiat per experts de tot el món. Aquests experts estudien materials capaços d’accelerar el procés de formació de teixit ossi en zones on s’han produït defectes ossis. Després d’un determinat període de temps de l’aplicació dels materials d’estudi en la zona on hi havia una manca de teixit ossi, s’obtenen imatges d’aquesta zona on l’expert mitjançant l’ inspecció visual d’aquestes imatges avalua si l’os s’ha regenerat bé o no. El problema d’aquest mètode d’avaluació es que requereix d’un expert on la valoració d’aquest és subjectiva i difícil de quantificar, el que pot provocar que hi hagi discordança entre experts. Amb la finalitat de aprofitar les imatges en que es basa l’expert per avaluar la capacitat de regeneració òssia dels materials d’estudi es proposa realitzar un anàlisi quantitatiu de la regeneració òssia basat en el processament d’imatge. L’algorisme dissenyat es capaç de classificar imatges de la mandíbula en: imatges de regeneració bona i dolenta mitjançant la parametrització de l’histograma de nivells de grisos de la imatge, solucionant la falta d’objectivitat del mètode d’avaluació de la regeneració òssia i la necessitat d’un expert per realitzar-la.
La regeneración ósea es un proceso estudiado por expertos de todo el mundo. Estos expertos estudian materiales capaces de acelerar el proceso de formación de tejido óseo en zonas donde se han producido defectos óseos. Después de un determinado periodo de tiempo de la aplicación de los materiales de estudio en la zona que carecía de tejido óseo, se obtienen imágenes de dicha zona donde el experto mediante la inspección visual de esas imágenes evalúa si el hueso se ha regenerado bien o no. El problema de este método de evaluación es que requiere un experto y que la valoración de éste es subjetiva y difícil de cuantificar, lo que puede provocar que exista cierta discordancia entre dos expertos. Con el fin de aprovechar las imágenes en las que se basa el experto para evaluar la capacidad de regeneración ósea de los materiales de estudio se propone realizar un análisis cuantitativo de la regeneración ósea basado en el procesado de imagen. El algoritmo diseñado es capaz de clasificar imágenes de la mandíbula en: imágenes de regeneración buena y mala a través de parametrizar el histograma de niveles de gris de la imagen, solventando la falta de objetividad del método de evaluación de la regeneración ósea y la necesidad de un experto para realizarla.
Bone regeneration is studied by experts around the world. These experts are studying materials capable to accelerate the bone regeneration in zones where exist bone defects. After a determinate period of time of the material application in those zones, images are obtained from those zones where the experts evaluate the bone regeneration through visual inspection of those images. The problem of this evaluation method is that requires an expert whose evaluation is subjective and it's difficult to quantify, thus other experts can be not agree with this expert. With the purpose to take profit from these images is proposed make a quantitative analysis based on the image processing. The algorithm designed is capable to classify the images from mandible in: good bone regeneration images and bad bone regeneration images, through parameterize the gray level histogram from the images. The algorithm solves the lack of objectivity from the traditional method to evaluate the bone regeneration and the need an expert to make it.
07-2010
004 - Informàtica
Imatges -- Processament -- Tècniques digitals
Algorismes computacionals
Diagnòstic per la imatge -- Processament de dades
Ossos -- Regeneració
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PFC_AleixPascualMerino.pdf 1.938 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem