Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/97247

¿Es Deng Xizi el Primer Representante del Movimiento Intelectual Denominado Escuela de los Nombres?
Qu, Xianghong
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i Interpretació; Suárez, Anne-Hélène
La publicación de los códigos penales en el estado de Zheng de la época de las Primaveras y Otoños de China, concretamente en el año 536 a. C., marcó el comienzo del movimiento intelectual denominado Mingjia, que los historiógrafos de la dinastía Han equipararon en importancia con la de otras escuelas de pensamiento de la misma época tales como el Confucianismo y el Taoísmo. Sus miembros eran destacados activistas políticos y sociales y al mismo tiempo se dedicaban al estudio de los nombres conceptuales. Estos dos tipos de actividades no eran incompatibles, sino mutuamente complementarias para estos filósofos elocuentes, quienes contribuyeron especialmente al estudio de Xingming y a las teorías lógicas de la antigua China.
La publicació dels codis penals en l'estat de Zheng de l'època de les Primaveres i Tardors de Xina, concretament l'any 536 a. C., va marcar el començament del moviment intel•lectual denominat Mingjia, que els historiògrafs de la dinastia Han van equiparar en importància amb la d'altres escoles de pensament de la mateixa època tals com el Confucianisme i el Taoisme. Els seus membres eren destacats activistes polítics i socials i al mateix temps es dedicaven a l'estudi dels noms conceptuals. Aquests dos tipus d'activitats no eren incompatibles, sinó mútuament complementàries per a aquests filòsofs eloqüents, els qui van contribuir especialment a l'estudi de Xingming i a les teories lògiques de l'antiga Xina.
2010
1 - Filosofia i psicologia
Xingming
Filosofia xinesa
Xi Deng
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Xianghong Qu (1).pdf 1.244 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem