To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1705

Repositorios en la nube
Vega Sivera, Ricard de la
Jornadas OS-Repositorios (4as : 2010 : Barcelona)
Las aplicaciones que se distribuyen a través de Internet como un servicio (Software as a service, SaaS) y el hardware y software de base de los centros de datos (Nube, Cloud) son los dos elementos de la ecuación llamada cloud computing. En este paradigma, se juegan tres roles principales: proveedor del cloud, usuario del cloud que a su vez es proveedor de servicio (como los repositorios) y los usuarios finales del servicio. Los primeros se benefician de la especialización y las economías de escala; mientras que los segundos de una mayor elasticidad en el aprovisionamiento. En este sentido, DuraSpace ha creado un piloto llamado DuraCloud para probar el uso de tecnologías de almacenamiento en la nube para la preservación de contenido digital. El taller pretende describir los conceptos básicos del cloud, con ejemplos de donde se está usando este tipo de tecnología; y el impacto que puede tener en los repositorios digitales.
Les aplicacions que es distribueixen a través d'Internet com un servei (Software as a service, SaaS) i el maquinari i programari de base dels centres de dades (Núvol, Cloud) són els dos elements de l'equació anomenada cloud computing. En aquest paradigma, es juguen tres rols principals: proveïdor del cloud, usuari del cloud que al seu torn és proveïdor de servei (com els repositoris) i els usuaris finals del servei. Els primers es beneficien de l'especialització i les economies d'escala, mentre que els segons d'una major elasticitat en l'aprovisionament. En aquest sentit, DuraSpace ha creat un pilot anomenat DuraCloud per a provar l'ús de tecnologies d'emmagatzematge en el núvol per a la preservació de contingut digital. El taller pretén descriure els conceptes bàsics del cloud, amb exemples d'on s'està utilitzant aquest tipus de tecnologia, i l'impacte que pot tenir en els dipòsits digitals.
Applications that are distributed over the Internet as a service (Software as a Service, SaaS) and the hardware and software based of data centers (Cloud) are the two elements of the equation called cloud computing. In this paradigm, three main roles are played: cloud provider, cloud user which in turn is a provider of service (e.g. the repositories) and end users of the service. The first, benefit from specialization and economies of scale, while the latter for greater elasticity in the supply. In this sense, DuraSpace has created a pilot called DuraCloud to test the use of storage technologies in the cloud for the preservation of digital content. The workshop aims to describe the basic concepts of cloud, with examples of where such technology is being used and the impact it can have on digital repositories.
-Repositoris
-Computació al núvol
-Repositorios
-Computación en la nube
-Repositories
-Cloud computing
-Open access
-Information society -- Political aspects
-Accés obert
-Informació -- Aspectes polítics
-Acceso libre
-Información -- Aspectos políticos
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Conference Object
Conference lecture
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Vega Sivera, Ricard de la
 

Coordination

 

Supporters