Diagnosi socioambiental del litoral de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà
Rovira Rojas, Eloi
Romagosa Casals, Francesc, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2010
Descripció: 133 p.
Resum: El litoral comprés entre els municipis de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà és una platja sorrenca situada al nord de la comarca del Tarragonès. Aquest espai allotja la platja natural protegida més ben conservada entre el Delta del Llobregat i el Delta de l'Ebre, sent caracteritzada per les seves dunes de sorra i les llacunes salabroses. Al ser una zona costanera el principal problema són els impactes generats per la freqüentació turística que s'han avaluat en el present treball. La freqüentació ha generat nombrosos petits camins entre les dunes, afavorint la fragmentació, el sorgiment de la vegetació al·lòctona i la molèstia i canvi de comportament a espècies de fauna importants com el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).
Resum: El litoral comprendido entre los municipis de Torredembarra, Creixell y Roda de Berà es una playa arenosa situada al norte de la comarca del Tarragonès. Este espacio alberga la playa natural protegida más bien conservada entre el Delta del Llobregat y el Delta del Ebro, siendo caracterizada por sus dunas de arena y las marismas salobres. Al ser una zona costera el principal problema son los impactos generados por la frecuentación turística que se han evaluado en el presente trabajo. La frecuentación ha generado numerosos pequeños caminos entre las dunas, favoreciendo la fragmentación, el surgimiento de la vegetación alóctona y la molestia y cambio de comportamiento a especies de fauna importantes como el chorlitejo patinegro (Charadrius alexandrinus).
Resum: The littoral of Torredembarra, Creixell and Roda de Berà is a sand beach located in the north of the Tarragonès region. This space hosts the most preservated protected natural beach between Ebre Delta and Llobregat Delta, and it's caracterised for its sand dunes and brackish lagoons. The main problem of this coastal zone are the impacts generated by the tourist frequentation, as it has been evaluated in this paper. The frequentation has generated a lot of little paths between dunes, growing fragmentation, appearing alocton flora and the change of the behaviour of important species of fauna like kentish plover (Charadrius alexandrinus).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Litoral ; Aspectes ambientals ; Tarragonès (Catalunya) ; Platges ; Turisme litoral ; Ecoturisme



Resum del projecte
6 p, 90.0 KB

Projecte
133 p, 5.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2010-12-07, darrera modificació el 2022-09-10



   Favorit i Compartir