Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/95446

La depuradora de Begues: reactor biològic o aiguamolls construïts?. Estudi comparatiu dels vectors: superfície, consum energètic, integració en el medi
Forero Sánchez, Susana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Puig i Boix, Josep;
L’objectiu del present estudi és comparar els vectors de superfície, consum energètic i integració en el medi entre 2 tipus d’instal·lacions EDAR al municipi de Begues; una ja existent amb tractament secundari i terciari mitjançant un reactor biològic i una potencial amb tractament secundari i terciari mitjançant aiguamolls construïts. La finalitat del projecte és determinar, gràcies a l’estudi dels principals vectors ambientals de la infraestructura i a altres estudiats per en Jordi Gómez Castillo, quina de les 2 tipologies d’instal·lació s’ajusta més al territori i a les necessitats de tractament de les aigües del mateix. Els resultats de la investigació indiquen que els aiguamolls construïts fan un ús més productiu del sòl però ocupen l’espai de reserva disponible amb el sistema de reactor biològic. A més, consumeixen 50kWh/dia menys que l’altra instal·lació, fet que implica un 7% menys d’emissions de CO2 anuals. Finalment, tenen una millor integració en el medi i proporcionen uns beneficis auxiliars afegits. Amb el projecte d’en Jordi Gómez Castillo, les conclusions que es poden establir en referència a la decisió d’instal·lar una depuradora o una altra indiquen que l’EDAR sense aiguamolls té més probabilitat de ser escollida com la més adient per les necessitats del territori d’estudi.
El objetivo del presente estudio es comparar los vectores de superficie, consumo energético e integración en el medio entre 2 tipos de instalaciones EDAR en el municipio de Begues; una ya existente con tratamiento secundario y terciario mediante un reactor biológico y una potencial con tratamiento secundario y terciario mediante humedales construidos. La finalidad del proyecto es determinar, gracias al estudio de los principales vectores ambientales de la infraestructura y a otros estudiados por Jordi Gómez Castillo, cuál de las 2 tipologías de instalación se ajusta más al territorio y a las necesidades de tratamiento de las aguas del mismo. Los resultados de la investigación indican que los humedales construidos hacen un uso más productivo del suelo pero ocupan el espacio de reserva disponible con el sistema de reactor biológico. Además, consumen 50kWh/día menos que la otra instalación, hecho que implica un 7% menos de emisiones de CO2 anuales. Finalmente, tienen una mejor integración en el medio y proporcionan unos beneficios auxiliares añadidos. Con el proyecto de Jordi Gómez Castillo, las conclusiones que se pueden establecer en referencia a la decisión de instalar una depuradora u otra indican que la EDAR sin humedales tiene más probabilidad de ser escogida como la más adecuada por las necesidades del territorio de estudio.
The aim of this study is to compare the vectors of surface, energy and integration in the environment between two types of wastewater treatment plants in Begues town; one is existing now with a secondary and tertiary treatment by a biological reactor and the other one is a potential plant with a secondary and tertiary treatment with constructed wetlands, reed beds. The finality is to determine, by studying the main environmental vectors of the infrastructure and others’ studied by Jordi Gómez Castillo, which of the two types of plant conforms better to the territory and to the needs of water treatment. The research results show that constructed wetlands are more productive in the use of land but they occupy reserve space available with the bioreactor system. In addition, they consume 50kWh/day less than the other installation, which implies a 7% less of CO2 emissions per year. Finally, they have a better integration into the environment and provide added ancillary benefits. With the project done by Jordi Gómez Castillo, the conclusions that can be set about the decision to install a sewage treatment plant or another indicate that the WWTP without wetlands is more likely to be chosen because of the needs of the area of study.
09-2010
504 - Ciències del medi ambient
Aigües residuals -- Plantes de tractament -- Begues (Catalunya)
Aigües residuals -- Depuració
Aiguamolls -- Construcció
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_SusanaForeroSanchez_part01.pdf 8.006 MB PDF Projecte primera part
PFC_SusanaForeroSanchez_part02.pdf 6.975 MB PDF Projecte segona part
PFC_SusanaForeroSanchez_resum.pdf 1.465 MB PDF Resum del projecte

Mostrar el registro completo del ítem