Els nous usos del castanyer
Tubella Cabayol, Blanca
Puy Marimón, Neus
Navarro Maroto, Pere Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2010
Descripció: 101 p.
Resum: El present projecte de final de carrera de Ciències Ambientals estudia els usos actuals del castanyer (Castanea sativa) amb la finalitat de trobar nous usos per a aquesta espècie i de potenciar la recuperació de les masses de castanyer catalanes. Aquest objectiu s'assolirà mitjançant una recerca bibliogràfica exhaustiva, la realització d'enquestes a empreses que tractin amb productes del castanyer i amb sortides al camp per veure l'estat actual de les castanyedes catalanes, donada la seva afectació per diverses patologies i per l'abandonament que han patit. Una vegada coneguda la situació del castanyer i dels seus productes, es realitzarà una anàlisi de la viabilitat econòmica dels possibles nous usos d'aquest arbre, una anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), i el balanç energètic de l'explotació dels seus recursos forestals.
Resum: El presente proyecto de final de carrera de Ciencias Ambientales estudia los usos actuales del castaño (Castanea sativa) con el fin de encontrar nuevos usos para esta especie y de potenciar la recuperación de las masas de castaño catalanas. Este objetivo se logrará mediante una búsqueda bibliográfica exhaustiva, la realización de encuestas a empresas que traten con productos del castaño y con salidas al campo para ver el estado actual de las masas de castaño catalanas, dada su afectación por diversas patologías y por el abandono que han sufrido. Una vez conocida la situación del castaño y de sus productos, se realizará un análisis de la viabilidad económica de los posibles nuevos usos de este árbol, un análisis DAFO (Debilidades, Amenazas, Fortalezas y Oportunidades), y el balance energético de la explotación de sus recursos forestales.
Resum: This Environmental Sciences project studies the current uses of the sweet chestnut tree (Castanea sativa) in order to find new uses for this specie and enhance the recovery of the sweet chestnut tree in Catalonia. This will be achieved through an exhaustive bibliographic research, surveys to companies dealing with products of this tree and visits to the field to see the current state of the masses of the Catalan sweet chestnut tree, given their involvement in diseases and the abandonment that they have suffered. Once known the state of the sweet chestnut tree and its products, an analysis of the economic viability of potential new uses of this tree, a SWOT analysis (Strengths, Weaknesses, Threats, Strengths and Opportunities), and an energy balance for the exploitation of their forest resources will be made.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Castanyer ; Aplicacions ; Catalunya



Resum del projecte
5 p, 60.4 KB

Projecte
101 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-01-09



   Favorit i Compartir