Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/92737

Avaluació de programes formatius aplicats des de l’execució penal a la comunitat en delictes de violència de gènere
Pérez Ramírez, Meritxell; Martínez García, Marian
Des de la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat es va rebre l’encàrrec de fer un estudi, conjuntament amb el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, sobre l’avaluació de programes formatius aplicats des de l’execució penal a la comunitat en delictes de violència de gènere. Es volia conèixer el perfil més comú d’infractors que arriben als programes formatius de violència de gènere que es duen a terme en l’àmbit comunitari. També es volia avaluar aquests infractors, abans de l’aplicació dels programes formatius, en relació amb els factors de risc i protecció que des de la teoria i des d’altres estudis s’han associat amb aquests tipus de delictes. Es volia conèixer quins aspectes es treballen a través dels continguts dels programes formatius de violència de gènere i la seva relació amb els factors de risc teòrics i detectar si hi havia diferències significatives entre programes de les diferents entitats col•laboradores. Finalment es volia avaluar l’efectivitat dels programes formatius a dos nivells: observar l’assoliment dels mateixos objectius d’aprenentatge/canvi que planteja el programa i conèixer la taxa de reincidència dels subjectes, en el mateix tipus de delicte, un cop han dut a terme el programa formatiu i contrastar-la amb el d’un grup control de característiques similars. Aquest darrer punt formarà part d’una recerca posterior.
The aim of this study is to assess the results of the training programmes imposed as penal measures in the community on gender-based violence offenders. The investigation collects a profile of the subjects but also the results obtained in the treatment of certain variables checked before and after the training course. In a later study, we shall investigate the impact on committing the same kind of offence again.
El objetivo de este estudio es evaluar los resultados de los programas formativos impuestos como medidas penales en la comunidad a infractores por delitos de violencia de género. La investigación recoge el perfil de los sujetos pero también los resultados obtenidos en el tratamiento de determinadas variables controladas antes y después del curso formativo. En un estudio posterior, recogeremos el impacto sobre la reincidencia en el mismo tipo de delito.
2010
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Empresonament -- Alternatives -- Catalunya
Homes maltractadors -- Rehabilitació
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
93 p.
Documento de trabajo
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Documents de treball (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Investigació;
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
SC_1_081_10.pdf 457.0 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados