Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/8885

Arquitectura wormhole per a una NoC 2D-Mesh
Fernández Alonso, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Carrabina Bordoll, Jordi; Joven Murillo, Jaume
Aquest projecte presenta la implementació d'un disseny, i la seva posterior síntesi en una FPGA, d'una arquitectura de tipus wormhole packet switching per a una infraestructura de NetWork-On-Chip amb una topologia 2D-Mesh. Agafant un router circuit switching com a punt de partida, s'han especificat els mòduls en Verilog per tal d'obtenir l'arquitectura wormhole desitjada. Dissenyar la màquina de control per governar els flits que conformen els paquets dins la NoC,i afegir les cues a la sortida del router (outuput queuing) són els punts principals d'aquest treball. A més, com a punt final s'han comparat ambdues arquitectures de router en termes de costos en àrea i en memòria i se n’han obtingut diverses conclusions i resultats experimentals.
Este proyecto presenta la implementación de un diseño, y su posterior síntesis en una FPGA, de una arquitectura de tipo wormhole packet switching para una infraestructura de Network-On-Chip con una topología 2D-Mesh. Tomando un router circuit switching como punto de partida, se han especificado los módulos en Verilog para obtener la arquitectura deseada. Diseñar la máquina de control que gobierna los flits que conforman los paquetes dentro de la NoC, y añadir las colas de salida del router (output queuing) son los puntos principales de este trabajo. Además, como punto final se han comparado ambas arquitecturas del router en términos de costos en área y en memoria obteniendo varias conclusiones y resultados experimentales.
This project presents the implementation and synthesis in a FPGA of a wormhole packet switching architecture design for a NetWork-On-Chip structure with 2D-Mesh topology. Taking a circuit switching router as a starting point, the modules have been specified in Verilog in order to achieve the wormhole architecture. The main points of this work are to design the control machine that controls the flits conforming the packets within the NoC, and to include the output queue of the router. Finally, both router architectures have been compared in area and memory costs and some conclusions and experimental outcomes have been drawn.
2007-09
68 - Indústries, oficis i comerç d'articles acabats. Tecnologia cibernètica i automàtica
Circuits integrats -- Disseny i construcció
Circuits de commutació
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
69 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFCFernandezAlonso.pdf 1.945 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters